N-VA-ondervoorzitter en Kamerlid Ben Weyts.
Volledig scherm
N-VA-ondervoorzitter en Kamerlid Ben Weyts. © BELGA

Weyts over schadevergoeding voor moordenaar Kitty: "Onaanvaardbaar"

N-VA-ondervoorzitter Ben Weyts haalt hard uit naar minister van Justitie Annemie Turtelboom. Aanleiding is de schadevergoeding van 5.000 euro die de moordenaar van Kitty Van Nieuwenhuysen krijgt, zo schrijft de krant De Standaard.

 1. REPORTAGE. In de Vuurtorenwijk in Oostende: “Ge hebt Oostende niet gekocht, hé. Lange Nelle stond hier eerst”
  PREMIUM

  REPORTAGE. In de Vuurtoren­wijk in Oostende: “Ge hebt Oostende niet gekocht, hé. Lange Nelle stond hier eerst”

  “Wie komt er nu aan de kust wonen en is zo ‘stoem’?” De vuurtoren van Oostende mag niet meer schijnen op de chique flats ernaast, nadat enkele bewoners daarover hebben geklaagd. Onbegrijpelijk, vinden de buren die wij spraken. Er is prompt een petitie gestart om het licht terug te halen. “Nu is er een stukje romantiek weg.” Onze reporter trok een namiddag door de Vuurtorenwijk.
 2. Israëlische politie ontkent dat Belgische ouders hun baby achterlieten in luchthaven Tel Aviv
  Update

  Israëli­sche politie ontkent dat Belgische ouders hun baby achterlie­ten in luchthaven Tel Aviv

  Het verhaal over het koppel dat hun baby zou hebben achtergelaten aan de incheckbalie in de Israëlische Ben Goerion-luchthaven in Tel Aviv zou volgens de Israëlische politie niet kloppen. Volgens eerdere berichten wou het koppel naar Charleroi vliegen met een vlucht van de luchtvaartmaatschappij Ryanair, maar weigerden de twee een vliegticket voor hun zoontje te kopen en lieten ze hem dan maar achter. De Israëlische nieuwssite ‘Bhol’ meldt nu dat het incident volgens de politie helemaal niet heeft plaatsgevonden.