Ben Weyts.
Volledig scherm
Ben Weyts. © BELGA

Weyts na protest tegen terugkommoment van 100 euro: "Laat het maar stormen. Enkele verkeersdoden minder, zijn me alle kritiek meer dan waard"

Vlaams minister van Mobiliteit Ben Weyts (N-VA) beseft dat het "niet populair" is om mensen die hun rijbewijs halen zes maanden later nog eens verplicht naar de rijles te sturen, die rond de 100 euro zal kosten, maar de regering "verdient er niet aan", benadrukt de N-VA'er. "We steken er zelfs aan toe."

144 reacties

 • Geert Matthys

  5 jaar geleden
  En een paar duizenden leefloners erbij voor 80 jaar, is het dat waard. Ze kunnen toch niet meer naar werk zonder kar.
 • Michel Bockstal

  5 jaar geleden
  Onozelaar geldklopperij ja om jullie kas te vullen om België kapot te maken. Vroeger kreeg je de kogel. 1945
 • Yves Biset

  5 jaar geleden
  Wil je echt de verkeersveiligheid verhogen? Maak het rijbewijs beperkt geldig in de tijd. Bv 5-jaarlijks ter hernieuwen na het slagen van theoretisch examen. Anders terug naar rijschool voor theorie. (praktijk maar 1 keer, dat verleer je niet) Zo ben je zeker dat mensen bijgeschoold zijn in het verkeer. Dat kost ook geld, maar het heeft dan echt een doel.
 • Nele De spiegeleer

  5 jaar geleden
  Hij zegt het luidop...het volk zijn mening/portefeuille doet er niet toe. En geen woord over een puntensysteem. Gratis en het werkt. Voor iedereen die een rijbewijs heeft. Cijfers van Duitsland tonen dat aan. Maar ja. 100€ per cursist in iedere gemeente. Kassa. Kassa. Ik hoop dat die 100€ integraal naar de slachtoffers gaat van verkeersongevallen. Dan heb ik er geen probleem mee.
 • Nico VanLandschoot

  5 jaar geleden
  Zeveraar Als jullie het zo goed menen laat dan de overheid gratis cursussen geven