Minister van Dierenwelzijn Ben Weyts (N-VA)
Volledig scherm
Minister van Dierenwelzijn Ben Weyts (N-VA) © BELGA

Weyts maakt 1,2 miljoen vrij voor structurele ondersteuning dierenasielen

Minister van Dierenwelzijn Ben Weyts (N-VA) voorziet dit jaar in 1,2 miljoen euro voor de structurele ondersteuning van de dierenasielen. Dat meldt hij zondag. Tegenover de financiële ondersteuning staat de vraag om de werking van dierenasielen te professionaliseren en de vraag om alle dieren die in erkende dierenasielen verblijven, samen te brengen op één website.

77 reacties

 • Jennifer Peeters

  1 jaar geleden
  Beste meneer Weyts. Zou je dan ook eens iets willen doen aan dat barbaarse dierenleed die de Beagle hondjes bij Janssen Pharmaceutica moeten ondergaan? Maar ja, de rijken laten we gerust en daarom zal mijn reactie weeral niet geplaatst worden.
 • Wilfried Vanden Berg

  1 jaar geleden
  Mr Weyts stop aub eens met geld te beloven . Geld dat je niet eens hebt . De staatsschuld is nu al meer dan 40 miljard, en jullie blijven maar geld uitgeven. Wie gaat dat zoals altijd terug betalen ?Jullie ? Dat geloof ik nooit . Jullie vragen altijd maar opslag, meer voordelen, meer extra onkosten die jullie inbrengen, en zelfs extra vergoedingen voor een eigendom die jullie zelf bezitten zoals sommigen van Groen . Pers de bevolking nog maar meer uit mr Weyts . Het einde nadert wel.
 • karel dillen

  1 jaar geleden
  Mij maakt het geen bal uit wie een beslissing neemt en van welke partij hij is als het maar een goede beslissing is. Dit is een nuttige subsidie, want de dieren kiezen niet zelf voor de miserie waarin ze terechtgekomen. Dus als groene kiezer geef ik graag toe dat dit een prima maatregel is. Jammer genoeg kan ik dit niet vaak zeggen van iemand van NVA.
 • karel dillen

  1 jaar geleden
  François Van de Wynckel is het niet net omgekeerd? Wat een minister of politicus van een Vivaldipartij ook zegt of doet, wordt direct afgeschoten door NVA. Cynisch is dat die partij zelden of nooit een deftig initiatief nam toen ze in de regering zaten. Kan met de beste wil geen enkele deftige realisatie bedenken van NVA in de vorige regering op 4 jaar tijd. En het dan nog normaal vinden ook dat de andere partijen met hen in een regering stappen.
 • karel dillen

  1 jaar geleden
  Als minister van dierenwelzijn doet hij het goed maar van onderwijs maakt hij een potje. Men zou beter ook die mensen zwaarder straffen die hun dieren dumpen of verwaarlozen.
 1. "Een extra verificatie is niet altijd nodig": dit riskeer je wanneer je kredietkaart gestolen wordt
  Spaargids.be

  "Een extra verifica­tie is niet altijd nodig": dit riskeer je wanneer je krediet­kaart gestolen wordt

  Een betaalkaart kwijtspelen kan je heel wat stress bezorgen. Zeker als het een kredietkaart is, houd je best je hart vast. Heel wat belangrijke info is immers direct op je kaart te vinden. Daardoor bestaat de mogelijkheid dat een dief je kaart -zelfs zonder pincode- kan gebruiken. Wat zijn nu precies de risico’s en wat moet je absoluut doen wanneer je je kredietkaart verliest? Spaargids.be zocht het voor je uit.
 2. Federale begroting: Groen en PS vegen besparing ouderschapsverlof en tijdskrediet van onderhandelingstafel
  54

  Federale begroting: Groen en PS vegen besparing ouder­schaps­ver­lof en tijdskre­diet van onderhande­lings­ta­fel

  De federale regering is dit weekend begonnen met een zoektocht naar geld. Veel geld. Niet alleen nemen de energiecris en de torenhoge inflatie een flinke hap uit het budget, premier Alexander De Croo (Open Vld) hoopt uitgaven te kunnen terugdringen. Een voorstel om de volgende twee jaren 150 miljoen euro te besparen door te snijden in het tijdskrediet, het ouderschapsverlof en de loopbaanonderbrekingen voor ambtenaren is dit weekend al van tafel geveegd. Dat schrijft ‘Het Nieuwsblad’.