Ben Weyts
Volledig scherm
Ben Weyts © David Legreve

Weyts: "Als het aan mij ligt, gaan recidiverende dierenbeulen naar de gevangenis"

BinnenlandVlaams minister van Dierenwelzijn Ben Weyts belooft strengere straffen voor dierenmishandeling in het nieuwe jaar. "2018 wordt een keerpunt in de strijd voor meer dierenwelzijn", klinkt het in een boodschap op zijn eigen website. Er komt een inspectieteam dat specifiek toezicht houdt op slachthuizen, en wie herhaaldelijk dieren mishandelt, riskeert een effectieve celstraf van 18 maanden.

88 reacties

 • ingrid mertens

  5 jaar geleden
  Hoge tijd dat dieren in de grondwet komen! Zware straffen.... voor dierenmishandeling Zijn van groot belang ! Wie geen respect heeft voor dieren, heeft dit meestal ook niet voor mensen!!
 • marie-jose Marie-José Anthonis

  5 jaar geleden
  Direckt op pakken en opsluiten en behandel ze zoals zij de dieren mishandelen Weyts ni wachten ze kunnen niet praten hè de dieren
 • Sharon Debeul

  5 jaar geleden
  Als het aan de dieren lag, dan kozen ze voor Animal Rights ipv Minister loopt achter de feiten aan.
 • Paul Matterne

  5 jaar geleden
  Nieuwjaarsnacht rond 0.20 u. op de weg van Halen (Limb.) naar Geetbets (Vl. Brab. In het licht van mijn wagen komt er plots een hond naar me toegerend. Als dierenvriend herkende ik in een flits de uitdrukking van het dier : angst en paniek. Wanneer gaan de vuurwekafstekers nu eens eindelijk aan onze dieren denken ?
 • Tom Faes

  5 jaar geleden
  Pels kwekerijen , jacht ,legbatterijen , niet onnozel doen hé Ben. En mijnheer Pieters u en uw ganse familie is die 40 € opslag vanaf vandaag weeral kwijt aan diesel en benzine accijnzen en opnieuw suikertax op suikervrije drank of hoe dom kan je zijn.
 1. Hoogrendementsglas isoleert tot 12 keer beter dan enkel glas: hoeveel bespaar je op energie door je ramen te vervangen?
  Livios

  Hoogrende­ments­glas isoleert tot 12 keer beter dan enkel glas: hoeveel bespaar je op energie door je ramen te vervangen?

  Willen we de klimaatdoelstellingen halen, zullen we allemaal in actie moeten schieten. Jij kan onder meer je steentje bijdragen door je verouderde woning energiezuinig te renoveren, denk bijvoorbeeld aan het isoleren van je dak of gevel of plaatsen van hoogrendementsglas. Dat is niet alleen goed voor het milieu, maar óók voor je portemonnee. Bouwsite Livios zocht uit hoeveel je kan besparen door je oude ramen te vervangen en welke premies je daarvoor kan aanvragen.
 2. Sihame El Kaouakibi en haar twee nieuwe medewerkers hebben één ding gemeen: wie zijn Jiri De Laet en Aimé Schrauwen?
  PREMIUM
  POLITIEK

  Sihame El Kaouakibi en haar twee nieuwe medewer­kers hebben één ding gemeen: wie zijn Jiri De Laet en Aimé Schrauwen?

  Een ex-horecaman die beschuldigd wordt van fraude en een activist die zich inzette voor Black Lives Matter maar zich verzette tegen de coronamaatregelen. Jiri De Laet en Aimé Schrauwen, de twee nieuwe medewerkers van Sihame El Kaouakibi, zijn geen onbesproken blaadjes. Wie zijn ze en waarom willen ze voor de gevallen politica werken? “Als ik ergens een beweging zie ontstaan tegen het verval van het Belgische politieke systeem, dan is het wel vanuit die hoek.”