Het wetsvoorstel is afkomstig van Nahima Lanjri (CD&V).
Volledig scherm
Het wetsvoorstel is afkomstig van Nahima Lanjri (CD&V). © BELGA

Wetsvoorstel wil automatische toekenning van tegemoetkoming voor mensen met handicap

Vanaf 1 januari 2021 moeten personen met een handicap de tegemoetkomingen waarop ze recht hebben, automatisch toegekend krijgen. Dat staat in een wetsvoorstel van Kamerlid Nahima Lanjri (CD&V). Twaalf jaar geleden al stemde het parlement in met een automatische toekenning, maar intussen is het nog steeds wachten op het uitvoeringsbesluit. Met haar wetsvoorstel wil Lanjri dat recht nu effectief uitvoeren.

7 reacties

 • Caroline Poelmans

  3 jaar geleden
  Gaat nog duren tot na nieuwjaar , eerst moeten de dure diners nog betaald geraken van dat ministervolkje. Onze politici en Sinterklaas hebben één groot verschil : sint kan zijn zak oneindig leeg blijven maken en politici blijven hun zakken oneindig vullen.
 • Mi Janssens

  3 jaar geleden
  Ik hoop dat nooit je kind, man, moeder of jezelf helse pijnen en gehandicapt moet worden. Nooit wens ik het je toe wat een lijdensweg. Mijn dochter wacht gewoon op haar laatste controle al 3 jaar.Ellelange lijsten en dokter mag niets doen. Dus denk even na.
 • Anita Billen

  3 jaar geleden
  Dat ze dat goed nachecken want er zitten ook komedianten bij die hiervan gaan profiteren.
 • Ives Ameel

  3 jaar geleden
  Ik ben al jaren invalide en pas enkele jaar geleden, toevallig, kwam het uit dat ik heel die tijd in feite recht had op een tegemoetkoming, nu ik ben tevreden dat het uiteindelijk in orde is gekomen voor de toekomst. Dat is een heuse verandering in mijn leven, e ik gebruik dat om mijn leven leefbaar te maken en de nadelen van mijn handicap weg te werken, niet jaloers zij ik koop er geen luxe of reizen mee. Gewoon een iets normaler leven meer niet.
 • Paul Philippaerts

  3 jaar geleden
  Toch raat dat ze daar nu mee afkomt. Cd&v heeft toch jaren dat ministerie geleid. Hebben ze toen geen tijd gehad. Wel hypocriet om nu de grote sinterklaas van de gehandicapten te komen uithangen.