Open Vld-fractieleider Willem-Frederik Schiltz.
Volledig scherm
Open Vld-fractieleider Willem-Frederik Schiltz. © BELGA

Wetsvoorstel van N-VA om belastingcontroleurs te bewapenen, valt niet goed bij Open Vld: “We moeten er geen cowboys van maken”

Open Vld-fractieleider Willem-Frederik Schiltz heeft grote bedenkingen bij het pleidooi van Vlaams minister van Financiën Matthias Diependaele (N-VA) om belastingcontroleurs uit te rusten met een luchtdrukgeweer. Volgens Schiltz moet er zeker nagedacht worden over manieren om agressie tegen controleurs te vermijden, maar is bewapening niet de verstandigste piste. “We moeten van controleurs geen cowboys maken”, zegt hij op Twitter.

21 reacties

  • birgit van de velde

    1 maand geleden
    terug respect en moraal lessen goedkoper dan wapens
  • Marlene De Smedt

    2 maanden geleden
    Beter zorgen dat belastingcontroleurs niet meer aangevallen worden. Deze samenleving is toe aan een reset. Om te beginnen op school wat meer burgerzin bijbrengen? Daarvoor een nieuw vak creëren? Dit soort onderwerpen wordt behandeld in de lessen moraal.
  • José Lippens

    2 maanden geleden
    Strenger bestraffen beloven de rechterlijke macht, maar nooit worden daders gestraft enkel een terechtwijzing met het wijsvingertje. En lachen dat die kerels doen van de schrik.
  • Willy van craen

    2 maanden geleden
    Een stroomstootwapen zou perfekt zijn maar zelfs onze politiemensen kunnen die niet krijgen om zich te verdedigen tegen bv steenwerpers. De minsiters beschermen de daders en slachtoffers moeten zwijgen en inkasseren.
  • Frank Louman

    2 maanden geleden
    Waarom kan er geen politie bij de controles aanwezig zijn , die zijn er toch ook bij voetbalmatches ?
  1. Dan toch geen containerdorp voor 400 asielzoekers in Kampenhout, N-VA reageert tevreden: “Blijf met jullie handen van onze Vlaamse Rand”
    UPDATE
    147

    Dan toch geen container­dorp voor 400 asielzoe­kers in Kampenhout, N-VA reageert tevreden: “Blijf met jullie handen van onze Vlaamse Rand”

    Er komt dan toch geen tijdelijk asielcentrum in de Vlaams-Brabantse gemeente Kampenhout. Dat meldt staatssecretaris voor Asiel en Migratie Nicole de Moor (CD&V). Na onderzoek bleek dat het terrein “technisch ongeschikt” is om een asielcentrum in te richten. De Moor betreurt dat “sommige politici dat onderzoek niet konden afwachten en dachten te kunnen scoren met het zaaien van onrust”. Voor het plaatsen van de 600 containers worden nieuwe pistes onderzocht.
  2. Nu ook in regering spanning over Delhaize: “Dit is wild kapitalisme”
    PREMIUM
    Politiek
    159

    Nu ook in regering spanning over Delhaize: “Dit is wild kapitalis­me”

    Terwijl de bedrijfsleiding van Ahold-Delhaize de uitverkoop van 128 Delhaize-winkels doorduwt, vecht de vakbond om haar machtspositie niet te verliezen. Ook de politiek roert zich: de socialisten springen in de bres: “Dit is economisch geweld.” Ze stellen voor om de arbeidswet te verstrengen, tot afgunst van de liberalen. CD&V tikt minister van Werk Pierre-Yves Dermagne (PS) op de vingers: hij aarzelt om een sociaal bemiddelaar aan te stellen.
  3. Nog steeds recht op reparatie, ook al is de garantie verstreken: wat betekent de ‘herstelplicht’?
    PREMIUM

    Nog steeds recht op reparatie, ook al is de garantie verstreken: wat betekent de ‘herstel­plicht’?

    Europa wil fabrikanten van huishoudelektro verplichten hun defecte toestellen ook na de garantieperiode nog te herstellen. De herstelplicht moet het consumenten makkelijker en goedkoper maken apparaten te laten repareren in plaats van ze meteen te vervangen. Waar vind ik een reparateur? Hoe weet ik dat een herstel me niet meer kost dan nieuwkoop? En hoelang geldt het ‘recht op herstel’ eigenlijk?