Maggie De Block.
Volledig scherm
Maggie De Block. © Photo News

“Wetsvoorstel van Maggie De Block rond zorgkundigen is te gevaarlijk”

GezondheidDe Algemene Unie van Verpleegkundigen van België (AUVB) steunt het wetsvoorstel van minister van Gezondheid Maggie De Block rond de uitvoering van ‘verpleegkundige handelingen’ door zorgkundigen niet. De AUVB vraagt dat de uitbreiding van die taken gepaard gaat met een degelijke opleiding.

9 reacties

 • M Dierickx

  3 jaar geleden
  Verpleegkundigen hebben, toch in rusthuizen, geen zo'n slecht leven hoor, integendeel. En hoofdverpleegkundigen al zeker niet, licht bureau jobke, beetje delegeren... Het zijn de zorgkundige die alles doen, nu straks nog een hoop taken extra, maar zonder extra personeel, tijd... Hoop dat de verloning een beetje in evenredigheid aangepast zal worden.
 • Luc Van Bogaert

  4 jaar geleden
  Zwakke minister van Volksgezondheid die de sector amper kent. De opleiding van verzorgkundigen is hoogst noodzakelijk en die mensen worden compleet onderbetaald;
 • Ria Keppens

  4 jaar geleden
  Het is niet omdat er een tekort is aan verpleegkundigen dat nu ineens alles mag mevrouw de minister!!!
 • Bart Duchateau

  4 jaar geleden
  Dit is net de definitie van zorgkundige: verpleegkundige handelingen doen bij bewoner of patiënt, onder toezicht en begeleiding van verpleegkundige. Die "nieuwe wetgeving" en opleiding van 1200u kreeg ik vijf jaar geleden al. Is dus niks nieuws onder de zon. Dit is dus ook de reden waarom verzorgenden met 20 jaar ervaring in het rusthuis zich plots moesten omscholen.
 • Joery Goubert

  4 jaar geleden
  Worden ze dan meer betaald? De zorgkundigen worden serieus uitgebuit. Doe meer controles in rusthuizen. Want ze laten de mensen in de stoelgang liggen om pampers te besparen. Niet alle rusthuizen zijn zo. Laat zorgkundigen meer uren werken,want met een loontje van 1300 euro ben je niks. Dan zullen de vacatures die open staan ingevuld geraken.