Onderhandelaars Egbert Lachaert (Open Vld) en Conner Rousseau (sp.a) gingen naar de koning om hun ontslag aan te bieden, maar stapten weer buiten met een verlenging van hun opdracht. Alleen: wat helpt nog twee extra dagen onderhandelen?
Volledig scherm
PREMIUM
Onderhandelaars Egbert Lachaert (Open Vld) en Conner Rousseau (sp.a) gingen naar de koning om hun ontslag aan te bieden, maar stapten weer buiten met een verlenging van hun opdracht. Alleen: wat helpt nog twee extra dagen onderhandelen? © BELGA

Wetstraatkenners over de politieke chaos: “Dit wordt grootste stembusafstraffing ooit”

Een “klucht”. Een “schaamteloos schouwspel”. De crisis in de Wetstraat - de hoeveelste eigenlijk al? - laat zich omschrijven in toneelstukken. Na 485 dagen is het op, bij iedereen. Wetstraatkenners Marc Fauconnier en Jan Callebaut laten hun licht schijnen: “De grote winnaar is de antipolitiek.”

198 reacties

 • Geert Vanhulle

  1 jaar geleden
  Wa teen grote bende nietsnutten, land in zware crisis op alle gebied en ze kunnen nog niet overeen komen, politiek bah
 • Hugo Petroons

  1 jaar geleden
  Als je nog geen regering kunt samenstellen,hoe denk je dan een land te besturen
 • jean donny

  1 jaar geleden
  Of er nu een regering komt of niet, de stembusafstraffing zullen ze niet ontlopen zoveel is duidelijk. Enkel partijen die democratie hoog in het vaandel hebben mogen uit deze wansmakelijke vertoning voordeel halen de andere onder de kiesdrempel ermee.
 • Gino SINNESAEL

  1 jaar geleden
  “Dit wordt grootste stembusafstraffing ooit”. Laat het ons hopen! Zij die al meer dan anderhalf jaar de democratie aan hun laars lappen, verdienen niet beter dan een gopede afstraffing van het volk (waar ze niet naar willen luisteren). In vele andere landen zou er reeds een revolutie ontketend zijn...
 • Gasparelli Schouwaerts

  1 jaar geleden
  Dat komt er dan van als je de stemmen van het volk en de verkiezingsuitslagen negeert