Ons land werd recentelijk veroordeeld door het Europees Hof van Justitie omdat het vastgoed in het binnen- en buitenland niet op dezelfde manier belast.
Volledig scherm
Ons land werd recentelijk veroordeeld door het Europees Hof van Justitie omdat het vastgoed in het binnen- en buitenland niet op dezelfde manier belast. © Getty Images

Wetsontwerp goedgekeurd waardoor fiscus Belgen met vastgoed in buitenland anders gaat belasten

De plenaire vergadering van de Kamer heeft donderdagavond een wetsontwerp goedgekeurd dat komaf maakt met de ongelijke behandeling van huurinkomsten uit buitenlands vastgoed. Ons land werd daarvoor veroordeeld door het Europees Hof van Justitie. 

67 reacties

 • Marc Puystiens

  6 maanden geleden
  Ik vind, als een eigendom al belast moet worden, is het toch logisch dat dit enkel in het land van eigendom is? België moet zijn land ook maar voldoende aantrekkelijk maken voor buitenlandse eigenaars. Ow, wacht eens, tuurlijk. België wil van iedereen stelen.
 • franky van damme

  6 maanden geleden
  Me dunkt dat er hier veel eigenaars een luxe probleem hebben met dit artikel.
 • Jef Denijs

  6 maanden geleden
  Alle vormen van het versluizen van geld buiten de EU mag voor mijn part extra belast worden. De corona crisis moet op één of andere manier betaald worden. Maar als het binnen de EU is, zou er geen probleem mogen zijn.
 • Philip Loose

  6 maanden geleden
  Gino Denil, we betalen reeds SUMA ( belastingen ) in Spanje voor ons piepklein recent eigendommmetje. We verhuren het helemaal NIET ! Dus België neemt nogmaals een deel van onze zuurverdiende centen af ! Bij onze laatste aangiften in België moest men " geschatte huurinkomsten" verplicht aangeven , ook al verhuur je niet ! Begrijpen wie begrijpen kan !
 • Jacky Denayer

  6 maanden geleden
  Kan een land een tweede belasting opleggen waar al in het land waar het onroerende gelegen is bv in Spanje (SUMA) op betaald is ? Waar zit Europa bij deze ?
 1. Zet u schrap voor een belasting op échte huurinkomsten
  PREMIUM

  Zet u schrap voor een belasting op échte huurinkom­sten

  Als België de taks op binnenlandse huurinkomsten gelijktrekt met die op vastgoed in het buitenland, mogen huisbazen zich klaarmaken voor een "rampzalige" belastingverhoging. Nochtans is dat de enige logische oplossing na een zoveelste Europese veroordeling. Iedere kenner is het er over eens dat er maar één manier is om de marsorders van Europa te interpreteren: meer belastingen voor vastgoedeigenaars. Dit stuk legt uit wat u moet verwachten en maakt een simulatie van hoe zo’n belastingsverhoging er zou kunnen uitzien.