Filomeen Haerynck, immunologe aan het UZ Gent, over internationaal onderzoek
Volledig scherm
Filomeen Haerynck, immunologe aan het UZ Gent, over internationaal onderzoek © HLN

Wetenschapsteam zoekt mensen die van nature bestand zijn tegen Covid, immunologe Filomeen Haerynck geeft meer uitleg: “Mijn mailbox is ontploft”

Een internationaal wetenschapsteam is op zoek naar mensen die nog nooit corona gehad hebben. Het team zoekt mensen die zonder bescherming voor een langere tijd in contact stonden met mensen die besmet waren met het coronavirus, zonder dat ze erna zelf positief testten. Filomeen Haerynck, immunologe aan het UZ Gent, gaf meer uitleg bij HLN LIVE.

 1. “Dat zijn geen mensen, dat zijn beesten” Luister naar de Kroongetuigen: De Cafémoorden

  “Dat zijn geen mensen, dat zijn beesten” Luister naar de Kroongetui­gen: De Cafémoor­den

  29 september 2003 is een datum die bij veel Geraardsbergenaars voor altijd in het geheugen gegrift staat. Die nacht vond, op de Markt van Geraardsbergen, een gruwelijke roofmoord plaats in café Het Vraagteken. Drie jonge mensen werden er, voor nauwelijks 3600 euro, door twee broers in geldnood vermoord. In De Kroongetuigen vertellen de speurders die het onderzoek voerden en de nabestaanden van de slachtoffers het verhaal van de dramatische gebeurtenissen van die nacht. Ze proberen vooral een antwoord te vinden op de vraag waarom de daders zo koelbloedig en genadeloos te werk gingen.
 2. Sparen voor je (klein)kinderen zónder op 18 jaar de controle te verliezen: dit zijn de opties
  Spaargids.be

  Sparen voor je (klein)kinderen zónder op 18 jaar de controle te verliezen: dit zijn de opties

  Wanneer je een spaarrekening op naam van je kind opent, dan krijg het vanaf zijn achttiende verjaardag automatisch toegang tot de centen die je hebt gestort. Maar wat als je denkt dat je kind dan nog niet helemaal klaar is om zijn spaarbedrag autonoom te beheren? Welke mogelijkheden bestaan er om je geschonken centen pas op latere leeftijd vrij te geven? Spaargids.be zet de verschillende mogelijkheden naast elkaar.