Filomeen Haerynck, immunologe aan het UZ Gent, over internationaal onderzoek
Volledig scherm
Filomeen Haerynck, immunologe aan het UZ Gent, over internationaal onderzoek © HLN

Wetenschapsteam zoekt mensen die van nature bestand zijn tegen Covid, immunologe Filomeen Haerynck geeft meer uitleg: “Mijn mailbox is ontploft”

Een internationaal wetenschapsteam is op zoek naar mensen die nog nooit corona gehad hebben. Het team zoekt mensen die zonder bescherming voor een langere tijd in contact stonden met mensen die besmet waren met het coronavirus, zonder dat ze erna zelf positief testten. Filomeen Haerynck, immunologe aan het UZ Gent, gaf meer uitleg bij HLN LIVE.

 1. Vermassen: “We hebben gevraagd dat lichaam van Dean snel naar ons land overgebracht wordt”

  Vermassen: “We hebben gevraagd dat lichaam van Dean snel naar ons land overge­bracht wordt”

  Jef Vermassen, die de moeder van de vermoorde Dean (4) bijstaat, reageert opgelucht op de beslissing dat het Belgische gerecht de vervolging van verdachte Dave De Kock overneemt. “Ik ben zeer tevreden dat hij in België berecht wordt, ook voor mijn cliënte. We hebben gevraagd dat het lichaam van haar zoon snel overgebracht wordt naar België”, klinkt het. De Kock verschijnt donderdagmiddag voor de officier van justitie in Amsterdam.
 2. Je (klein-)kind financieel ondersteunen bij de aankoop van een woning? Zo vermijd je dat je te veel belastingen betaalt
  Spaargids.be

  Je (klein-)kind financieel ondersteu­nen bij de aankoop van een woning? Zo vermijd je dat je te veel belastin­gen betaalt

  De aankoop van een woonst is vaak een harde noot om te kraken. De huizenprijzen zijn hoog en de banken stellen zich minder soepel op bij een lage eigen inbreng. Hulp van de ouders blijkt dikwijls noodzakelijk om de droom van een eigen stekje waar te maken. Maar hoe kan je als (groot-)ouder je (klein-)kind daarbij ondersteunen? En wat zijn de aandachtspunten? Spaargids.be maakt een overzicht.