Archiefbeeld van dodelijk ongeval op de N50 in Kortrijk.
Volledig scherm
Archiefbeeld van dodelijk ongeval op de N50 in Kortrijk. © Hans Verbeke

West-Vlaanderen onderzoekt hoge aantal verkeersongevallen in provincie

De West-Vlaamse gouverneur Carl Decaluwé start een onderzoek naar de oorzaken van de vele verkeersongevallen in zijn provincie. Dat schrijven De Standaard en Het Nieuwsblad vandaag.

27 reacties

 • Leonarda Van Opbroecke

  2 jaar geleden
  Snelheid en verkeersregels negeren. Is dat niet de grootste oorzaak? Vanmorgend nog ervaren. Eén rijvak verkeer. Vertraag en knipper om links de oprit op te rijden. Toch een pipo die effe toch nog olinks wil voorbijsteken met bijna aanrijding met een tegenligger!!!!! Een wagen besturen staat los van rekening houden met het overige verkeer en verkeersregels volgen. 10 jarige kunnen ook een wagen starten, gas geven en aan het stuur draaien.
 • Straight on No way back

  2 jaar geleden
  Dat is niet te wijten aan de West Vlamingen maar aan al die domme toeristen die komen afgezakt naar de kust en denken dat ze hier alles mogen!
 • Maxime Vanmaercke

  2 jaar geleden
  Hoog tijd voor een declick in het hoofd van de Belgische chauffeurs. Hou je aan de regels. Maar voor zij die de verkeersregels plannen, maak ze aanvaardbaar. Op een 4 vaksbaan70 laten rijden??? Dat is uitdaging zoeken
 • Ghislain Maertens

  2 jaar geleden
  gemoed ook eens kijken hoeveel Belgen er zijn van die ongevallen want het is altijd onze schuld maar Belgie is een doorrij land als het is om ons te doen betalen stop er mee Decaluwé en denk eens goed na ook al is het moeilijk
 • Lucien Mertens

  2 jaar geleden
  Het autowegen vermijdende kustverkeer en de talloze "enorme" tractoren met even reusachtige opleggers zullen daar niet echt vreemd aan zijn.
 1. Nooit eerder zo weinig verkeersdoden, maar fors meer fietsongevallen: Fietsersbond vraagt 500 miljoen euro investeringen

  Nooit eerder zo weinig verkeersdo­den, maar fors meer fietsonge­val­len: Fietsers­bond vraagt 500 miljoen euro investerin­gen

  Volgens de meest recente verkeersveiligheidsbarometer van Vias institute is het aantal verkeersdoden vorig jaar met 7 procent gedaald. Er vielen 35 verkeersdoden minder dan in 2017. Nooit eerder was het aantal verkeersdoden lager. Toch zijn er enkele onrustwekkende trends zoals een stijging van het aantal doden bij de senioren, bij motorrijders en bij fietsers. Ook het aantal fietsongevallen steeg in elke regio. De Fietsersbond vraagt extra investeringen voor meer fietsveiligheid.
 2. Voetgangersbeweging misnoegd na dodelijk ongeval in Koekelberg: “Hoeveel slachtoffers moeten er nog vallen?”

  Voetgan­gers­be­we­ging misnoegd na dodelijk ongeval in Koekelberg: “Hoeveel slachtof­fers moeten er nog vallen?”

  Het wordt hoog tijd dat er meer geïnvesteerd wordt in voetgangersvoorzieningen. Dat zegt de Voetgangersbeweging vandaag, nadat zondag in Koekelberg een 30-jarige vrouw om het leven kwam bij een ongeval. De dader was enkele uren later al opnieuw op vrije voeten. “De Voetgangersbeweging kan deze gang van zaken niet aanvaarden en verwacht van onze overheid en het gerecht een veel harder signaal”, klinkt het.
 3. Aantal verkeersdoden daalt niet langer: status quo in Vlaanderen en Brussel, stijging in Wallonië

  Aantal verkeersdo­den daalt niet langer: status quo in Vlaanderen en Brussel, stijging in Wallonië

  Er is een einde gekomen aan de opeenvolgende laagterecords van het aantal verkeersdoden in België. Door een forse toename in Wallonië kwamen er in de eerste drie maanden van dit jaar 121 mensen om het leven bij verkeersongevallen op de Belgische wegen, 14 meer dan in dezelfde periode vorig jaar. "Deze toename komt er na vier jaar van opeenvolgende dalingen", aldus het verkeersveiligheidsinstituut Vias. Ook het aantal letselongevallen en het aantal gewonden gingen in stijgende lijn.
 1. Parlementslid Tine Soens dringt aan op snelle aanpak verkeerswisselaar R8/A19 bij minister Weyts

  Parlements­lid Tine Soens dringt aan op snelle aanpak verkeers­wis­se­laar R8/A19 bij minister Weyts

  Dat de werken aan de verkeerswisselaar R8/A19 niet meer dit jaar zullen starten, kon je in januari al in deze krant lezen (zie artikel). Ook nu blijft de startdatum onbekend. Tine Soens (sp.a) vroeg Vlaams minister van Mobiliteit Ben Weyts in een schriftelijke vraag om meer info en uitte kritiek. “We worden serieus onderbedeeld in West-Vlaanderen, ook VOKA zegt dat”, fulmineerde ze.
 1. "Bierprotest" in Myanmar: betogers gieten bier over hun voeten
  Play

  "Bierpro­test" in Myanmar: betogers gieten bier over hun voeten

 2. Iedereen is gek op dit überschattig ottertje. En je ziet meteen waarom!
  Play

  Iedereen is gek op dit überschat­tig ottertje. En je ziet meteen waarom!