West-Vlaamse lijst VITAL geschrapt

 1. Marc Van Ranst is “helemaal klaar” met coronascepticus Willem Engel na smakeloze tweet over Christian Eriksen

  Marc Van Ranst is “helemaal klaar” met coronascep­ti­cus Willem Engel na smakeloze tweet over Christian Eriksen

  De Nederlandse coronascepticus Willem Engel heeft zich de woede van viroloog Marc Van Ranst en een heleboel andere Twitteraars op de hals gehaald na een tweet waarin hij het in elkaar zakken van de Deense voetballer Christian Eriksen linkt aan de coronavaccinaties. “Ik ben helemaal klaar met deze oplichter”, schrijft Van Ranst. Inmiddels heeft Twitter het bewuste bericht verwijderd wegens schending van de gedragsregels.
 2. LIVE. Minder dan 1.000 nieuwe besmettingen in ons land - Topman WHO wil binnen jaar wereldwijde vaccinatiegraad van 70 procent

  LIVE. Minder dan 1.000 nieuwe besmettin­gen in ons land - Topman WHO wil binnen jaar wereldwij­de vaccinatie­graad van 70 procent

  Nu meer dan 8 op de 10 kwetsbare personen (65-plussers en risicopatiënten jonger dan 65 jaar) minsten één prik hebben gekregen en we ruim onder de vooropgestelde drempel van 500 bedden op intensieve zorg zitten, zijn deze week tientallen versoepelingen ingegaan. Om de zomer in goede banen te leiden, gaf premier Alexander De Croo (Open Vld) vorige week wel nog tien basisregels mee. Volg al het nieuws over het coronavirus in onze liveblog.
 3. OVERZICHT. Minder dan 800 coronapatiënten in Belgische ziekenhuizen
  2

  OVERZICHT. Minder dan 800 coronapa­tiën­ten in Belgische ziekenhui­zen

  Het blijft de goede kant uitgaan met de coronacijfers in ons land. In alle Belgische ziekenhuizen samen liggen momenteel 770 coronapatiënten, een daling van 24 procent. Het is van eind september geleden dat er nog minder patiënten met Covid-19 in het ziekenhuis lagen (739). Ook het aantal besmettingen blijft flink dalen en duikt nu onder 1.100, blijkt uit het online dashboard van gezondheidsinstituut Sciensano.