West-Vlaams provinciegouverneur Decaluwé pleit voor vervroegd Overlegcomité en strengere uniforme maatregelen: “We zitten in alarmfase 5"

De Belgische provinciegouverneurs vragen dat het Overlegcomité vroeger samenkomt om verdere federale maatregelen te nemen. Dat is volgens West-Vlaams gouverneur Carl Decaluwé (CD&V) besproken in de nationale crisiscel. “We zitten in alarmfase 5 wat betekent dat er uniforme maatregelen moeten komen in heel het land”, zei Decaluwé na afloop aan VTM NIEUWS en HLN LIVE. De gouverneurs van Limburg, Antwerpen en Vlaams-Brabant sluiten zich niet aan bij de oproep om het Overlegcomité te vervroegen, wel was er eensgezindheid over de boosterprikken die sneller uitgerold moeten worden.

  1. Bart Tommelein en Lydia Peeters persoonlijk gedagvaard in zaak rond terugdraaiende tellers
    Play
    326

    Bart Tommelein en Lydia Peeters persoon­lijk gedagvaard in zaak rond terugdraai­en­de tellers

    Voormalig Vlaams minister van Energie Bart Tommelein (Open Vld) en huidig minister van Mobiliteit Lydia Peeters (Open Vld) zijn persoonlijk gedagvaard in de zaak van de zonnepanelen en de terugdraaiende teller. Een gedupeerde eist dat Tommelein en Peeters het verlies dat die persoon heeft geleden zelf vergoeden. Dat bevestigt Stijn Verbist, advocaat van de gedupeerde, aan HLN. De twee voormalige liberale ministers van Energie beloofden tijdens de vorige legislatuur dat wie voor eind 2020 zonnepanelen plaatste, nog 15 jaar van de terugdraaiende teller zou kunnen genieten.