Gouverneur Carl Decaluwé
Volledig scherm
Gouverneur Carl Decaluwé © Benny Proot

West-Vlaams gouverneur Decaluwé wil warmtecamera's over hele kustlijn om migranten te onderscheppen

Carl Decaluwé wil over de ganse kustlijn een “thermisch cameraschild” uitbouwen om zogenoemde ‘smallboats’ te onderscheppen. De West-Vlaamse gouverneur vraagt aan de federale en de Vlaamse regering om samen met Europa te investeren in dergelijk cameranetwerk. De vraag komt er na zorgwekkende cijfers van het Europese grensbewakingsagentschap Frontex.

44 reacties

 • Jan Baroen

  2 maanden geleden
  Enkel aankopen en gebruiken als de opgepakten dan ook effectief het land uit gezet worden! Zo niet is dit weggegooid geld.
 • Marion Lou

  2 maanden geleden
  Heeft hij er al aan gedacht wat hij gaat doen met die bootvluchtelingen,ze gaan sowieso asiel aanvragen en ondertussen zullen deze mensen een bijkomende kost worden voor de gemeenschap, en spreken we nog over de kostprijs van die camera's.
 • Jan Servaege

  2 maanden geleden
  Wanneer gaat hij op vervroegd pensioen ?
 • Raoul Rouma

  2 maanden geleden
  Om ze nadien terug vrij te laten? Maar wel met een officieel papiertje dat ze land moeten verlaten? Heeft de heer gouverneur geen andere zaken om zich bezig te houden?
 • MARC JACOBS

  2 maanden geleden
  Weer een mooi argument om de provincie dringend af te schaffen. Deze gouverneur wil de aktiviteiten van de provincie: heffen van bijkomende taksen, organiseren van tombolas en vast benoemen van ambtenaren met de juiste partijkaart, nu ook uitbreiden met de bewaking van onze buitengrens! Uiteraard met als gevolg meer bijkomende taksen, meer aanwervingen....enz
 1. 
Deze persoonlijkheidstesten worden het vaakst afgenomen bij sollicitaties (en zo bereid je je voor)
  Jobat.be

  Deze persoon­lijk­heids­tes­ten worden het vaakst afgenomen bij sollicita­ties (en zo bereid je je voor)

  Solliciteren is zo al behoorlijk zenuwslopend. Als je dan nog een vragenlijst voor je neus krijgt met stellingen over je persoonlijkheid, of rijtjes vreemde tekens met de opdracht om ze verder aan te vullen, wordt het wel heel moeilijk om je aanwervingskansen in te schatten. Waarom gebruiken recruiters zulke testen? En hoe bereid je je erop voor? Jobat.be vroeg het aan arbeidspsychologe Anke Van Canneyt.
 2. Lijst met zwarte verkeerspunten blijkt alweer langer

  Lijst met zwarte verkeers­pun­ten blijkt alweer langer

  Het aantal zwarte verkeerspunten in Vlaanderen is opnieuw gestegen. Dat blijkt uit cijfers waar De Morgen vandaag over bericht. Sinds 2018 hanteert Vlaanderen een 'dynamische lijst' met zwarte punten, die jaarlijks wordt aangepast op basis van ongevallencijfers. Voor 2021 telt de lijst 302 punten. Vorig jaar waren er 287. Aan 133 daarvan werden aanpassingen doorgevoerd. Maar aangezien er 101 nieuwe punten bijkwamen, blijft de lijst dus lang.