Slechts enkelen durfden voor de camera getuigen: "We mogen totaal niet met de pers praten. Als ze dat te weten komen dan worden wij geviseerd."
Volledig scherm
Slechts enkelen durfden voor de camera getuigen: "We mogen totaal niet met de pers praten. Als ze dat te weten komen dan worden wij geviseerd." © Pano

Werknemers getuigen over wat er allemaal mis loopt bij spoorwegen: "Het lijkt hier wel een dictatuur"

NMBSHet reportagemagazine 'Pano' van de VRT zendt vanavond een ontluisterende reportage uit over de werking van de Belgische spoorwegen. Uit talloze anonieme getuigenissen blijkt dat er nog veel spaak loopt bij de spoorwegen. "Ik heb nog altijd het gevoel dat het een oud bedrijf is waar de dingen heel traag veranderen", luidt het bij een anonieme getuige.

140 reacties

 • D. Janssens

  4 jaar geleden
  Hoog tijd dat ze die socialistische rotzooi buiten gooien, zodat de bodemloze put van de socialisten gevuld krijgen.
 • Louis Heyens

  4 jaar geleden
  @ patrick morel: U schrijft => Eén ding moeten de werknemers wel toegeven. De lonen en voordelen bij de NMBS vind je nergens anders. Dat is waar, toen ik mijn eerste loonbriefje in mijn handen kreeg vroeg ik aan de collega's of dat een voorschot op mijn loon was ! Ik verdiende 15% minder dan bij mijn vorige werkgever! Enkel de vaste opslagen die je met de jaren dienst kreeg brachten mij op het niveau van de privé maar wat ik eerder maandelijks kwijt was heb ik nooit kunnen terugverdienen.
 • Marc Camp

  4 jaar geleden
  Ach, de beruchte ivoren toren waar alle supergeleerden zitten. Dit is een even grote zeer als in de prive. Waar ook veel misloopt. En openlijk in de media als werknemer in de prive uw werkgever aanvallen wordt ook niet getollereerd. Dus vertel mij iets nieuw???
 • Patrick morel

  4 jaar geleden
  Eén ding moeten de werknemers wel toegeven. De lonen en voordelen bij de NMBS vind je nergens anders, dankzij de vakbonden en al die ministers zonder ballen.
 • Louis Heyens

  4 jaar geleden
  de wijnkelder en de VIP-ruimte in Brussel zullen wel up-to-date zijn denk ik.