Sinds vorige week vinden flitscontroles plaats om te controleren of bedrijven zich wel aan de regels houden.
Volledig scherm
PREMIUM
Sinds vorige week vinden flitscontroles plaats om te controleren of bedrijven zich wel aan de regels houden. © vincent duterne / photo news

Werknemers getuigen over corona-inbreuken: “Allemaal gaan skiën, niemand in quarantaine”

De werkvloer blijft de grootste besmettingshaard voor het coronavirus in ons land, zo blijkt uit cijfers van Sciensano. In de tweede week van januari vonden de meeste clusterbesmettingen - twee of meer Covid-gevallen - in bedrijven plaats (38%), meer dan in woonzorgcentra (34%) en scholen (9%). En hoewel het aantal flitscontroles op telewerk sinds anderhalve week is opgekrikt, blijven werkgevers de maatregelen (stevig) met de voeten treden. “Het is een van de redenen waarom ik ander werk heb gezocht", vertelt iemand anoniem. Zelfs overheidsbedrijven lopen niet helemaal in de pas. 

 1. INTERVIEW. Conny Schoonjans (56), buurvrouw van viroloog Steven Van Gucht: “Of ik nu twee of drie saucissen in de pan gooi, wat maakt dat nu voor verschil uit?”
  PREMIUM

  INTERVIEW. Conny Schoonjans (56), buurvrouw van viroloog Steven Van Gucht: “Of ik nu twee of drie saucissen in de pan gooi, wat maakt dat nu voor verschil uit?”

  Het geheim achter de gezonde looks en keurige hemden van Sciensano-viroloog Steven Van Gucht (44)? Zijn buurvrouw Conny Schoonjans (56). Zij houdt hem in Denderleeuw al een jaar goed op de been door elke dag voor hem te koken en zijn chemises te strijken. “Steven en ik, wij zorgen voor elkaar. Mochten alle buren zijn zoals wij, de wereld zou er een pak mooier uitzien.”
 1. "Bierprotest" in Myanmar: betogers gieten bier over hun voeten
  Play

  "Bierpro­test" in Myanmar: betogers gieten bier over hun voeten

 2. Iedereen is gek op dit überschattig ottertje. En je ziet meteen waarom!
  Play

  Iedereen is gek op dit überschat­tig ottertje. En je ziet meteen waarom!