Illustratiebeeld.
Volledig scherm
Illustratiebeeld. © ThinkStock

Werkloze vrouw ‘vergeet’ te melden dat ze al 5 jaar op vakantie is in Tenerife: 33.500 euro aan uitkeringen onterecht ontvangen

Ze was al vijf jaar op vakantie in Tenerife, maar kreeg nog iedere maand dopgeld van de RVA. In Namen is de vrouw vandaag veroordeeld tot het terugbetalen van de ruim 33.500 euro aan onterecht ontvangen uitkeringen. De vrouw uit het Waalse Profondeville was naar eigen zeggen “vergeten” te melden dat ze een nieuw leven was begonnen, maar moet nu 30 jaar lang 100 euro per maand terugstorten.

187 reacties

 • Daniel Van Buggenhout

  3 maanden geleden
  Dit zegt genoeg over welke controles hier op gedaan worden , en dit geval zal zekers geen enkel geval zijn , ik vermoed dat we beter even gaan zitten als men het juiste getal van die gevallen boven water haalt .
 • bart vansteenkiste

  3 maanden geleden
  jaja meneer mark van puyvelde , maar Voor bepaalde gebieden die deel zijn van EU-landen, de uitzonderingsgebieden, gelden andere regels en daar hoort tenerife bij. want het behoord tot de spaanse eilanden ,dus er worden andere regels toegepast .
 • Michael Cypers

  3 maanden geleden
  Mijn vriendin verloor na 10 jaar haar werk en werd na 6 maanden al van de RVA gegooid door een bepaalde reden die we hebben aangevochten en gewonnen uiteindelijk, dus hoe kan iemand 5 jaar lang zo dan geld trekken zonder enig probleem in Tenerife! Als je braaf aan de regeltjes houd zijt ge altijd de dupe in België. Wil wel eens weten hoeveel duizenden zo in het buitenland wonen en maar geld krijgen doorgestort.
 • francisca Verlinden

  3 maanden geleden
  Ik zit ongeveer in hetzelfde alléén betreft het de Corona periode en was in quarantaine dus kon niet verwittigen 17 april komt de rechtszaak voor
 • Karel Vanormelingen

  3 maanden geleden
  De rede van die 100€ is dat ze u niet meer mogen afpakken anders zit ze onder bestaansminimum