Illustratiebeeld.
Volledig scherm
Illustratiebeeld. © Thomas Sweertvaegher

Werkgevers willen weten wie geprikt is en wie niet, maar mogen dat niet vragen

Bedrijven willen weten of hun werknemers al dan niet gevaccineerd zijn, maar mogen daar juridisch gezien niet naar vragen. “Wij zijn wel verantwoordelijk voor de veiligheid op de werkvloer”, zegt de Vlaamse werkgeversorganisatie Voka zaterdag in de Mediahuiskranten.

76 reacties

 • karel dillen

  2 maanden geleden
  Zet alle weigeraars op een vlieger exit België want met zulke mensen kan je toch geen knijt aanvangen, er zijn genoeg vluchtelingen om hun plaats in te nemen. Geef hen een kans om het beter te doen.
 • Wesley Kenis

  2 maanden geleden
  Het gevaar zit niet in de niet gevacvibeerden, maar in de groep waarbij het vaccin gewoonweg niet werkt: de 3% die zich veilig voelt bij pfizer bijvoorbeeld. Stel dat jij bij de gelukkigen bent veilig in de 97% en je partner, kind, ouder net daarvuiten valt, wil jij dan verantwoordelijkheid nemen als zij sterven door jouw gedrag of is het dan OOK weeral onze schuld...ahja wacht wij worden overal verbannen, dus hoe kan je de schuld dan bij ons leggen....
 • Eddy Jans

  2 maanden geleden
  Als gevaccineerde werknemers dit zelf zouden melden aan hun werkgevers is heel deze discussie van de baan . Om te reizen is men wel bereid om te bewijzen dat men gevaccineerd is. Het is toch niet schandelijk dat men zich laat vaccineren om zichzelf en medeburgers te beschermen. En zij die zich niet wensen te laten vaccineren dienen de zelf de verantwoordelijkheid op te nemen van hun beslissing.
 • Henri Dederen

  2 maanden geleden
  In Zuid-Afrika worden alle werknemers in de zorgsektor,het onderwijs en ambtenaren verplicht om zich te laten vaccineren. Wie het niet doet krijgt zijn loon niet uitbetaald, wie nadien nog blijft volharden in de boosheid wordt gewoon ontslagen... Men zou natuurlijk beter beginnen met iedereen die niet gevaccineerd is niet op het openbaar vervoer toe te laten, waar je toch nog steeds dikwijls op elkaar gepropt zit.
 • nicole desseyn

  2 maanden geleden
  Gebruik uw gezond verstand en geef het door aan uw werkgever dit heeft niets met privacy te maken wel met uw en de gezondheid van uw collega’s
 1. “Verplichte vaccinatie op de werkvloer in België voorlopig onmogelijk”

  “Verplichte vaccinatie op de werkvloer in België voorlopig onmogelijk”

  Google en Facebook zullen hun werknemers enkel nog toelaten op de werkvloer als ze gevaccineerd zijn. Hr-dienstengroep Liantis benadrukt dat zulke praktijken in ons land voorlopig onmogelijk zijn. “Wanneer de overheid dit niet verplicht, blijft elke werknemer vrij om te kiezen of hij of zij zich laat vaccineren. De werkgever kan de toegang dus ook niet ontzeggen”, licht juridisch expert Matthias Debruyckere toe.
 2. Volgens nieuwe expertise stierf Chovanec door verwondingen die hij zichzelf toebracht
  UPDATE

  Volgens nieuwe expertise stierf Chovanec door verwondin­gen die hij zichzelf toebracht

  Een nieuwe expertise in de zaak-Chovanec wijst uit dat de man overleed als gevolg van de slagen die hij zichzelf toebracht en niet als gevolg van het gedrag van de agenten of hulpverleners. Dat meldt RTL Info zaterdag en de info wordt bevestigd door een bron bij het onderzoek. Ann Van de Steen, advocate van de weduwe van Chovanec, zegt in een reactie dat dit niet klopt. “Onze experten weten van niets. Dit is hallucinant, een week voor de wedersamenstelling.”