Illustratiebeeld.
Volledig scherm
Illustratiebeeld. © Thomas Sweertvaegher

Werkgevers willen weten wie geprikt is en wie niet, maar mogen dat niet vragen

Bedrijven willen weten of hun werknemers al dan niet gevaccineerd zijn, maar mogen daar juridisch gezien niet naar vragen. “Wij zijn wel verantwoordelijk voor de veiligheid op de werkvloer”, zegt de Vlaamse werkgeversorganisatie Voka zaterdag in de Mediahuiskranten.

76 reacties

 • karel dillen

  1 jaar geleden
  Zet alle weigeraars op een vlieger exit België want met zulke mensen kan je toch geen knijt aanvangen, er zijn genoeg vluchtelingen om hun plaats in te nemen. Geef hen een kans om het beter te doen.
 • Wesley Kenis

  1 jaar geleden
  Het gevaar zit niet in de niet gevacvibeerden, maar in de groep waarbij het vaccin gewoonweg niet werkt: de 3% die zich veilig voelt bij pfizer bijvoorbeeld. Stel dat jij bij de gelukkigen bent veilig in de 97% en je partner, kind, ouder net daarvuiten valt, wil jij dan verantwoordelijkheid nemen als zij sterven door jouw gedrag of is het dan OOK weeral onze schuld...ahja wacht wij worden overal verbannen, dus hoe kan je de schuld dan bij ons leggen....
 • Eddy Jans

  1 jaar geleden
  Als gevaccineerde werknemers dit zelf zouden melden aan hun werkgevers is heel deze discussie van de baan . Om te reizen is men wel bereid om te bewijzen dat men gevaccineerd is. Het is toch niet schandelijk dat men zich laat vaccineren om zichzelf en medeburgers te beschermen. En zij die zich niet wensen te laten vaccineren dienen de zelf de verantwoordelijkheid op te nemen van hun beslissing.
 • Henri Dederen

  1 jaar geleden
  In Zuid-Afrika worden alle werknemers in de zorgsektor,het onderwijs en ambtenaren verplicht om zich te laten vaccineren. Wie het niet doet krijgt zijn loon niet uitbetaald, wie nadien nog blijft volharden in de boosheid wordt gewoon ontslagen... Men zou natuurlijk beter beginnen met iedereen die niet gevaccineerd is niet op het openbaar vervoer toe te laten, waar je toch nog steeds dikwijls op elkaar gepropt zit.
 • nicole desseyn

  1 jaar geleden
  Gebruik uw gezond verstand en geef het door aan uw werkgever dit heeft niets met privacy te maken wel met uw en de gezondheid van uw collega’s
 1. Rousseau haalt hard uit naar CD&V tijdens debat over Septemberverklaring: “Jullie hebben de politiek belachelijk gemaakt”
  Play

  Rousseau haalt hard uit naar CD&V tijdens debat over September­ver­kla­ring: “Jullie hebben de politiek belache­lijk gemaakt”

  Zaterdag debatteerde het Vlaams Parlement over de uitgestelde Septemberverklaring van Vlaams minister-president Jan Jambon (N-VA). Vooral CD&V kreeg het daarbij hard te verduren, en dat vanwege de bocht die de partij – en dan vooral voorzitter Sammy Mahdi – nam in verband met de indexering van de kinderbijslag. Vooruit-voorzitter Conner Rousseau trok alvast hard van leer tegen CD&V. “Jullie hebben de politiek belachelijk gemaakt”, klonk het onder meer.
 2. Federale begroting: Groen en PS vegen besparing ouderschapsverlof en tijdskrediet van onderhandelingstafel
  54

  Federale begroting: Groen en PS vegen besparing ouder­schaps­ver­lof en tijdskre­diet van onderhande­lings­ta­fel

  De federale regering is dit weekend begonnen met een zoektocht naar geld. Veel geld. Niet alleen nemen de energiecris en de torenhoge inflatie een flinke hap uit het budget, premier Alexander De Croo (Open Vld) hoopt uitgaven te kunnen terugdringen. Een voorstel om de volgende twee jaren 150 miljoen euro te besparen door te snijden in het tijdskrediet, het ouderschapsverlof en de loopbaanonderbrekingen voor ambtenaren is dit weekend al van tafel geveegd. Dat schrijft ‘Het Nieuwsblad’.