Werkgevers willen indexsprong in ruil voor 500 euro netto, maar Sammy Mahdi schiet het idee meteen af: “We moeten de mensen beschermen”

Volgens de Vlaamse werkgeversorganisatie Voka ontsporen de loonkosten voor de bedrijven in ons land. Voka wil daarom de automatische loonindexering van 8 procent beperken tot 5 procent, gecompenseerd met een éénmalige nettopremie van 500 euro die betaald wordt door de werkgever aan hun werknemers. Maar Sammy Mahdi, kandidaat-voorzitter van CD&V, schiet het idee bij HLN LIVE al meteen af: “We moeten ervoor zorgen dat mensen de facturen kunnen betalen op het einde van de maand. De index is van bijzonder groot belang, zeker in de huidige context.”

76 reacties

 • albert reusen

  8 maanden geleden
  Dat de CEO's maar wat inleveren die salarissen swingen de pan uit (en worden ook geïndexeerd) met Voka-topman Hans Maertens op kop.
 • Erik Bloemen

  8 maanden geleden
  Dus als de grondstoffen duurder worden vragen de producenten meer , logisch vinden ze , we gaan toch niet minder verdienen en tevreden moeten zijn met de goedkoopste flat in Mallorca ,maar de sukkelaar die al die verhogingen moet betalen zou geen index verhoging mogen krijgen ? Denk eraan , als er geen geld meer is , is er ook geen koopkracht meer.
 • Gino Sinnesael

  8 maanden geleden
  En wat let de gepensioneerden en de gerechtigden van een uitkering, dames en heren werkgevers? Of denkt u dat de maatschappij enkel bestaat uit werkgevers en werknemers?
 • romain Van den Broeck

  8 maanden geleden
  De enige die echt verliest hiermee is de staat dat weet Mahdi ook. Verkiezingen in zicht cdnv?...
 • Davy Meganck

  8 maanden geleden
  Ben er gerust in de ps is de baas van deze regering die gaan nooit akkoord gaan maar best ook.
 1. Van de 10 minutenregel tot een douchetimer en ontbijten als een keizer: deze kleine bespaaracties schelen een hoop in je budget
  PREMIUM

  Van de 10 minutenre­gel tot een doucheti­mer en ontbijten als een keizer: deze kleine bespaarac­ties schelen een hoop in je budget

  Er zijn vele manieren om geld te besparen in je huishouden en de ‘kleintjes’ worden daarbij vaak vergeten. Acties om op energie, water, eten en vervoer te besparen kunnen soms heel simpel zijn: “Door het deksel op de pan te laten, win je bijvoorbeeld al 30 euro per jaar.” Budgetexpert Sara Van Wesenbeeck lijst een reeks eenvoudige budgetacties voor je op.