Getty Images
Volledig scherm
© Getty Images

Werkgever mag dragen van hoofddoek verbieden, zegt Europees Hof

Er is geen sprake van directe discriminatie wanneer een bedrijf zonder onderscheid al zijn werknemers verbiedt om religieuze, levensbeschouwelijke of spirituele tekens zichtbaar te dragen. Dat heeft het Europese Hof van Justitie donderdag geantwoord op een prejudiciële vraag uit België.

112 reacties

 • Marleen de Moor

  3 maanden geleden
  volledig mee eens
 • Salah-Dine Afkir

  3 maanden geleden
  Laat iedereen gewoon dragen wat hij/zij wil dragen voor zijn/haar religie. Het is een mensenrecht om een godsdienst te hebben, dus waarom iedereen hun leven lastiger maken? Enigste geloof zonder visuele kenmerken is het christendom. Zij hebben het dus zeer makkelijk met deze wet. Er moet een wet komen om echte neutraliteit te hebben: iedereen mag dragen wat hij wil voor zijn geloof zonder dat er iemand uitgesloten wordt. Niet enkel 1 religie moet profiteren zoals nu. Er moet verandering komen.
 • Yousra Fkirsellam

  4 maanden geleden
  Ik ben niet zo akkoord, ik vind dat iedereen recht heeft om alles te dragen wat hij / zij wilt en dat niemand recht heeft om hem / haar dat te verbieden waar dan ook.
 • Marc Wouters

  4 maanden geleden
  De hoofddoek is niet enkel een uitdrukking van geloof. Er zitten ook duidelijke ideeën achter. Ideeën die niet iedereen lijkt te kennen.
 • Etienne Duffeleer

  4 maanden geleden
  Ben compleet open van geest, van mij mag hoofddoek en keppel en andere zaken die een uitdrukking van geloof aangeven maar dan moet ook de moslimgemeenschap het homo-zijn aanvaarden. Het is niet alleen nemen maar ook andere dingen verdragen in je leefwereld of is dat misschien een probleem
 1. Man die zwaargewond raakte bij gasexplosie in Luik buiten levensgevaar, mogelijk sprake van wanhoopsdaad
  Update

  Man die zwaarge­wond raakte bij gasexplo­sie in Luik buiten levensge­vaar, mogelijk sprake van wanhoops­daad

  De man die gisteren zwaargewond raakte bij de gasontploffing in de Luikse gemeente Blegny is buiten levensgevaar. Dat meldt RTL Info. Volgens dezelfde bron wordt de totale schade in de straat geschat op bijna 1 miljoen euro. Volgens SudInfo bracht het slachtoffer zijn eigen woning tot ontploffing in een poging een einde aan zijn leven te maken. De man zou een recente relatiebreuk niet kunnen verwerken, klinkt het.
 2. Ministers presenteren veiligheidsdraaiboek tegen diefstal en vandalisme in eredienstgebouwen

  Ministers presente­ren veilig­heids­draai­boek tegen diefstal en vandalisme in eredienst­ge­bou­wen

  Minister van Justitie Vincent Van Quickenborne en minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden hebben een plan uitgewerkt om de veiligheid van eredienstgebouwen en de mensen die er aanwezig zijn te verhogen. Dit resulteerde in een vertrouwelijk draaiboek, dat maandag voorgesteld werd in de Dialoograad, het overlegorgaan met vertegenwoordigers van de erediensten en levensbeschouwingen.