De federale regering voorziet een lastenverlaging van 300 miljoen euro voor de werkende middenklasse, die zal worden betaald via een hervorming van de bijzondere bijdrage in de sociale zekerheid.
Volledig scherm
De federale regering voorziet een lastenverlaging van 300 miljoen euro voor de werkende middenklasse, die zal worden betaald via een hervorming van de bijzondere bijdrage in de sociale zekerheid. © BELGAIMAGE

Werkend koppel moet 150 euro minder belastingen betalen

Iedereen die werkt in ons land krijgt een belastingskorting tot 150 euro, zo blijkt uit het begrotingsakkoord. Concreet kan een werkende alleenstaande rekenen op 50 euro belastingverlaging, voor een werkend koppel loopt dat op tot 150 euro korting. 

 1. OVERZICHT. Weg met ziektebriefje voor één dag (behalve voor kmo's), strenger voor langdurig zieken: dit staat in het nieuwe begrotingsakkoord

  OVERZICHT. Weg met ziekte­brief­je voor één dag (behalve voor kmo's), strenger voor langdurig zieken: dit staat in het nieuwe begrotings­ak­koord

  Na een verwarrende nacht en ochtend werd uiteindelijk een begrotingsakkoord bereikt. Dat wordt bevestigd aan onze redactie door verschillende bronnen. De onderhandelingen sprongen vannacht nog af en premier De Croo (Open Vld) en een aantal andere ministers verlieten de tafel. De gesprekken over het gunstregime voor de eerste aanwerving en de versoepelingen van nachtarbeid zouden telefonisch verder zijn gevoerd. “De voorbije weken is bijzonder had gewerkt, en we zijn gekomen tot een zeer breed pakket aan maatregelen", kondigt de premier aan tijdens de persconferentie over het begrotingsakkoord. Er komt een korting op de energiefactuur, kmo’s zouden in vrijgesteld worden van de afschaffing van het ziektebriefje en wie werkt zou een belastingkorting tot 150 euro krijgen. Een overzicht van wat we nu al weten over het begrotingsakkoord. Volg hier de State of the Union van premier Alexander De Croo in het federale parlement.
 1. Met een gerust hart op vakantie? Vraag aan de politie om je woning te controleren
  Independer.be

  Met een gerust hart op vakantie? Vraag aan de politie om je woning te controle­ren

  Tijdens de zomermaanden profiteren heel wat inbrekers van de afwezigheid van vakantiegangers. Vertrek je binnenkort op vakantie en wil je graag ongewenst bezoek vermijden? Dan kan je vragen of de lokale politie je woning regelmatig overdag of ‘s nachts van buitenaf nakijkt, die service is trouwens volledig gratis. Daarnaast kan je ook een extra diefstalverzekering afsluiten. Independer.be legt uit hoe je jouw woning en inboedel beschermt.
 2. Geen budget voor verdelgers Aziatische hoornaars in Vlaanderen: “Eerste dodelijke slachtoffer nog deze zomer”
  Play

  Geen budget voor verdelgers Aziatische hoornaars in Vlaanderen: “Eerste dodelijke slachtof­fer nog deze zomer”

  De nesten van de Aziatische hoornaar worden op dit moment niet meer verdelgd omdat het budget daarvoor helemaal is uitgegeven. De exotische wesp vreet echter onze bijen op, en een steek kan ook voor ons levensgevaarlijk zijn. Het Vlaams Bijeninstituut vraagt daarom extra budget aan de bevoegde ministers Zuhal Demir en Jo Brouns, maar krijgt dat (nog) niet. De voorzitter van het instituut waarschuwt dat het eerste dodelijke slachtoffer nog deze zomer zal vallen.