(Illustratiefoto)
Volledig scherm
(Illustratiefoto) © Belga

Werken als zorgkundige, bakker of kok maar geen diploma? Binnenkort is dat geen probleem meer

Vlaanderen heeft een reeks bijkomende beroepen goedgekeurd die mensen makkelijker zullen kunnen uitvoeren als ze misschien niet over het juiste diploma beschikken, maar wel over de juiste vaardigheden. Zo wordt het binnenkort wellicht eenvoudiger om bijvoorbeeld zorgkundige, kok of elektrotechnicus te worden. Dat hebben de Vlaamse ministers van Werk Jo Brouns (CD&V) en Onderwijs Ben Weyts (N-VA) bekendgemaakt.

38 reacties

 • Kristiaan Baeyens

  2 maanden geleden
  De trend is dat er met diploma's alsmaar minder rekening gehouden wordt, dat is ook zo voor hogere diploma's, dus ook daar waar kennis niet zomaar via ervaring verworven kan worden. Mensen met het juiste hogere diploma worden zo vanuit afgunst en jaloezie meer en meer opzijgezet. Bij de overheid neemt dat zelfs extreme vormen aan, mits de juiste mensen te kennen kan je daar zonder diploma of bekwaamheid op de hoogste plaatsen geraken, alles kan gregeld worden als je maar tot het kliekje behoort
 • Gino Sinnesael

  2 maanden geleden
  Om minister te worden in België hoeft men ook geen enkel diploma voor te leggen. Men moet zelfs niet op een kieslijst staan!
 • Johny Goessens

  2 maanden geleden
  Begrijpelijk dat het niveau in het onderwijs dalend is! Goe bezig!
 • Leopold Vanhoof

  2 maanden geleden
  Waarom hebben de politiekers het onderwijs tot 18 jaar verplicht gemaakt, vraag ik me meer en meer af. Op de scholen leren ze steeds minder tegenover vroeger, de lat wordt lager en lager gelegd om iedereen mee te krijgen. Vroeger kon men van 14 jaar gaan werken en leerde men al doende het vak. Het kostte minder aan de maatschappij en men had goede werkkrachten en stielmannen genoeg.
 • benny breugelmans

  2 maanden geleden
  Denk dat is geen goed nieuws voor de bakkersgasten. Nu, tegenwoordig werkt men toch met broodmix uit een zak, water er bij, mengen en afbakken. Deeg kneden is er niet meer bij. Kijk maar eens aan de achterkant van een bakkerijwinkel, na elk weekend 3 containers vol met kartonnen dozen. Een rijsttaartje is over gans België hetzelfde.