Volledig scherm
© VTM, Kos

"Werd Sofie Muylle überhaupt vermoord?" Verdediging Roemeense verdachte trekt rapport wetsdokter in twijfel

In de zaak van de moord op Sofie Muylle blijft de 23-jarige Roemeense verdachte twee maanden langer in de cel. Dat heeft de Brugse raadkamer beslist. De verdediging vroeg niet om zijn vrijlating, maar drong wel aan op bijkomend onderzoek. Zo heeft de verdediging twijfels bij het in hun ogen te vage rapport van de wetsdokter.

 1. Wat raden experts uit drie landen die het wél goed doen ons aan? “Luisteren naar wetenschap, niet naar politiek”
  PREMIUM

  Wat raden experts uit drie landen die het wél goed doen ons aan? “Luisteren naar wetenschap, niet naar politiek”

  Nu België de ranking aanvoert van Europese landen waar de coronacijfers het roodst kleuren, dringt de vraag zich op: wat deden we fout, waar kon het beter? En als we het niet wisten, waar viel dan inspiratie te halen? Wij spraken met experts uit drie landen die het wél goed doen: Cyprus, Estland en Australië. Hun aanpak valt niet altijd één op één te kopiëren. Maar we kunnen er wél veel van leren.
 2. De Croo kondigt “gedeeltelijke lockdown" af: “Dit gaat wél over u, over uw beste vriend, uw zus of broer, uw ouders, uw oma of opa”
  Play

  De Croo kondigt “gedeelte­lij­ke lockdown" af: “Dit gaat wél over u, over uw beste vriend, uw zus of broer, uw ouders, uw oma of opa”

  Premier Alexander De Croo (Open Vld) heeft in een videoboodschap de bevolking opgeroepen de nieuwe en strengere coronamaatregelen rigoureus op te volgen. "We leggen ons lot voor een stuk in elkaars handen.” Voor het eerst neemt De Croo ook de term “gedeeltelijke lockdown” in de mond. De nieuwe coronaregels zullen vanaf middernacht gelden voor heel het land, zonder verschillen tussen Vlaanderen, Wallonië en Brussel.
 1. Verdachte moord Sofie Muylle faalt bij leugentest - "Hij filmde stervende Sofie na verkrachting"

  Verdachte moord Sofie Muylle faalt bij leugentest - "Hij filmde stervende Sofie na verkrach­ting"

  Alexandru C. (23), de Roemeen die verdacht wordt van de moord op Sofie Muylle, is gisteren onderworpen aan een leugendetectortest, zoals hij zelf gevraagd had. Bij die test gaf hij leugenachtige reacties, dat bevestigt het parket. Volgens bronnen dicht bij het onderzoek hebben speurders op zijn gsm en computer ook foto's en een filmpje ontdekt van Sofie op het strand van Knokke. Hij maakte beelden van haar en geeft er commentaar op nadat hij haar verkracht had.