Photo News
Volledig scherm
© Photo News

Werd België opgelicht bij aankoop miljoenen mondmaskers? Politie doet huiszoekingen

De deal die de Belgische overheid vorig jaar sloot met een obscure Luxemburgse vennootschap voor de aankoop van miljoenen stoffen mondmaskers blijkt bijzonder verdacht. In verschillende landen deed de politie dinsdag huiszoekingen en dat brengt vooral ex-Defensieminister Goffin in verlegenheid.

38 reacties

 • anita quackelbeen

  1 jaar geleden
  Is minister worden de oplossing om fraude te plegen! Politieke onschendbaarheid wel dat is pas een bewijs dat het niet gekker kan in België! Fraude is fraude iedereen gelijk voor de wet!
 • Rudi Willems

  1 jaar geleden
  Fraude en Waalse politiekers ? Waar hebben we dat nog gehoord.
 • Polutnik Ronald

  1 jaar geleden
  Er zal wel weer gefraudeerd zijn , en zullen wel enkele politiekers hebben kunnen mee genieten van deze fraude zoals de miljoenen fraude met Sihame van Open Vld .
 • Paul Verbeeck

  1 jaar geleden
  Als er politici tussen zitten wordt de burger steeds gesjost en zijn het de politici en hun vriendjes die er beter van worden . Niks nieuws onder de zon , steeds zo geweest .
 • Kristine Delacourt

  1 jaar geleden
  Uitmesten, die politieke beerput. Wanneer vliegen corrupte politici eindelijk achter tralies?
 1. Werd er gesjoemeld bij aankoop van miljoenen mondmaskers door overheid? Factuur aan mysterieuze firma trekt aandacht van politie
  PREMIUM

  Werd er gesjoemeld bij aankoop van miljoenen mondmas­kers door overheid? Factuur aan mysterieu­ze firma trekt aandacht van politie

  De Belgische overheid kocht in juni miljoenen stoffen mondmaskers bij een onbekende Luxemburgse firma. Die deal ter waarde van 45 miljoen euro wordt vandaag nog steeds onderzocht door de politie. Wij doken in het dossier en ontdekten een factuur die nooit eerder aan de oppervlakte kwam. Ze roept veel vragen op. Vragen waarop de betrokken partijen bovendien weigeren te antwoorden. Werd er gesjoemeld?
 2. Overheid moet haar eigen gratis mondmaskers afraden: “We weten niet of ze schadelijk zijn voor uw gezondheid”
  PREMIUM

  Overheid moet haar eigen gratis mondmas­kers afraden: “We weten niet of ze schadelijk zijn voor uw gezondheid”

  De stoffen mondmaskers die de federale overheid in juni gratis aan alle burgers heeft verdeeld, worden best niet meer gedragen. Dat zegt Minister van Volksgezondheid Frank Vandenbrouck (sp.a). “Uit voorzorg legt u ze beter even aan de kant.” Er is bezorgdheid dat bepaalde stoffen in de maskers schadelijk kunnen zijn voor de gezondheid. Het dossier ligt zo gevoelig, dat er al gedreigd werd met processen tegen klokkenluiders.