Archiefbeeld
Volledig scherm
Archiefbeeld © Photo News

Welzijnssector reageert gemengd op terugdraaien besparing

De welzijnssector reageert verbaasd, maar ook met gemengde gevoelens op het terugschroeven van de besparing op preventie. Enkele organisaties wijzen erop dat preventie slechts een klein deel van hun werking uitmaakt.

 1. Supermarkten bereiden zich voor op extra eindejaarsdrukte

  Supermark­ten bereiden zich voor op extra eindejaars­druk­te

  Verschillende supermarktketens in ons land verwachten dit jaar een extra drukke eindejaarsperiode, aangezien naar alle verwachting meer mensen de feestdagen thuis zullen vieren. Aan de hand van promotiecampagnes willen ze hun klanten aansporen om nu al houdbare producten, zoals champagne, wijn en andere feestdranken aan te kopen. Wie dat kan, wordt ook aangeraden om zijn of haar boodschappen online te bestellen. “We willen in de eerste plaats de gezondheid en de veiligheid van onze klanten en het personeel garanderen, en we hopen iedereen de kans te geven op een relatief normale manier boodschappen te kunnen doen", klinkt het bij Delhaize.
 2. Wouter Beke (CD&V): “Tegen 2024 krijgt Welzijn er 2 miljard euro bij”
  Politiek

  Wouter Beke (CD&V): “Tegen 2024 krijgt Welzijn er 2 miljard euro bij”

  Ja, het departement Welzijn moet ook besparen en 2020 wordt daarbij "het moeilijkste jaar". Maar in de loop van de legislatuur krijgt Welzijn er netto 2 miljard euro bij. Dat zegt Vlaams minister van Welzijn Wouter Beke. De CD&V-minister komt ook terug op de heisa rond de besparingen in het preventiebeleid. "Preventie blijft een prioriteit", klinkt het. "Ik ben niet zo gek om van iets een prioriteit te maken en er dan geen geld voor te voorzien".
 1. Coronacrisis dwong ons tot digitaal bankieren. Was uw bank er klaar voor?
  Sparen

  Coronacri­sis dwong ons tot digitaal bankieren. Was uw bank er klaar voor?

  Het voorbije jaar heeft de manier waarop we bankzaken uitvoeren serieus veranderd. We bankieren massaal digitaal, sparen meer dan ooit en ook jongeren wagen zich nu vaker aan beleggingsfondsen. Ook de banken zelf moesten zich pijlsnel aan de nieuwe realiteit aanpassen. Hoe bracht uw huisbank het er vanaf? Heeft ze u in positieve zin verbaasd of was u eerder ontgoocheld? Laat het ons weten via deze korte online enquête.
 1. Kan jij raden wie er in de huid van Marc Van Ranst en Steven Van Gucht kruipt?
  Play

  Kan jij raden wie er in de huid van Marc Van Ranst en Steven Van Gucht kruipt?

 2. Matthew (19) maakt wereldwijd indruk met waanzinnige kaartskills
  Play

  Matthew (19) maakt wereldwijd indruk met waanzinni­ge kaarts­kills