Het welzijn van jongeren tussen 18 en 29 jaar daalde het sterkst.
Volledig scherm
Het welzijn van jongeren tussen 18 en 29 jaar daalde het sterkst. © Thinkstock

Welzijn van jongeren gaat achteruit en dat baart zorgen, zegt Federaal Planbureau

Het welzijn van de jongeren in ons land gaat er al jaren op achteruit. De coronacrisis heeft dat fenomeen nog versterkt. Zonder verandering zal het welzijn van toekomstige generaties erop achteruitgaan. Daarvoor waarschuwt het Federaal Planbureau in een nieuw rapport.

 1. Niet langer gebonden aan de (mindere) modem van je operator: kiezen we binnenkort zelf ons ideale apparaat?
  Mijntelco

  Niet langer gebonden aan de (mindere) modem van je operator: kiezen we binnenkort zelf ons ideale apparaat?

  Als het van het BIPT afhangt, kunnen we straks kiezen welke modem we nemen wanneer we een nieuw internetabonnement afsluiten. De Belgische telecomregulator kondigde daar eind vorig jaar een ontwerpbesluit voor aan. Het zou betekenen dat je als klant niet langer verplicht bent om de modem van je internetprovider te gebruiken, maar je eigen apparaat kan aansluiten op het netwerk. Mijntelco.be zoekt uit of dat een goede verandering zou zijn.
 2. Broers praten voor het eerst over misbruik door hun ‘lievelingsoom’: “Voor mij was hij na de verkrachting dood”
  PREMIUM
  Gent

  Broers praten voor het eerst over misbruik door hun ‘lieve­lings­oom’: “Voor mij was hij na de verkrach­ting dood”

  20 jaar lang wist de familie van de West-Vlaamse broers Kristof, Wouter en Sander* niet dat hun nonkel Jean (54) zich aan hen vergreep. Tot één van hen de moed vond om het op te biechten. Een jaar later eindigde de lijdensweg in de rechtszaal. De nonkel, een succesvolle zakenman uit Gent, kreeg vier jaar cel met uitstel. “Voordat hij me als 13-jarige verkrachtte, vertelde hij me dat hij het ook met mijn twee andere broers gedaan had. ‘Dat zal dan wel oké zijn, zeker’, dacht ik bij mezelf.” De broers vertellen over het misbruik, maar ook over de moeilijke beslissing om met dat vreselijke geheim naar buiten te komen.