Shutterstock / Andrey Bocharov
Volledig scherm
© Shutterstock / Andrey Bocharov

Welkom Wolf zamelt geld in voor wolvenverblijf in natuurhulpcentrum in Oudsbergen

Welkom Wolf, het wolvenmeldpunt van natuurvereniging Landschap vzw, en het natuurhulpcentrum in Oudsbergen willen een speciaal wolvenverblijf bouwen waar de dieren opgevangen en verzorgd kunnen worden, indien nodig. Daarvoor starten ze een geldinzamelactie. Aangezien er in drie jaar tijd al vijf keer wolven zijn aangereden in Vlaanderen, is het "meer dan realistisch" dat vroeg of laat een wolf met zware verwondingen verzorging nodig heeft, zegt Jan Loos van Landschap vzw.

7 reacties

 • Marianne Van den Lemmer

  1 week geleden
  Het enige probleem is overbevolking door mensen, niet het teveel aan wolven. Wolven eten vooral wilde zwijnen, en die vormen een probleem, dus... leve de wolf!
 • Vaneylen Pierre

  1 maand geleden
  De wolf hoort hier gewoonweg niet meer thuis.
 • Geert Tamsyn

  1 maand geleden
  Het feit dat de wolf hier terug opduikt, bewijst dat hij hier wel degelijk kan gedijen. We kunnen er ons dus maar beter aan aanpassen, met o.a. omheiningen en ecoducten.
 • Eddy Broeckx

  1 maand geleden
  Dromerige romanticussen. Ik doneer liever aan de Stichting tegen Kanker. In Vlaanderen komt de ene achtertuin tegen de andere. En men wil hier een toppredator houden die uitgestrekte wouden en grote vlaktes nodig heeft. Wat heeft deze onzin al gekost?
 • Christine Laevers

  1 maand geleden
  Ik ben het eens met Tony Decabooter. Ik durf zelfs te stellen dat de wolven worden misbruikt. Het prachtige dier heeft wijde vlakten nodig zo groot als België. Laat een dier toch in zijn waardigheid!
 1. Gigantische Tyrannosaurus Rex liep langzamer dan de mens
  Play

  Giganti­sche Tyrannosau­rus Rex liep langzamer dan de mens

 2. De stoppen slaan door bij Ruben wanneer badkamer verbouwen niet loopt zoals gehoopt
  Play
  Huis Gemaakt

  De stoppen slaan door bij Ruben wanneer badkamer verbouwen niet loopt zoals gehoopt