Alle gesloten bedden op intensieve moeten zo snel mogelijk geopend worden
Volledig scherm
PREMIUM
Alle gesloten bedden op intensieve moeten zo snel mogelijk geopend worden © Wannes Nimmegeers

Welke zorg wordt uitgesteld? Moet ik bang zijn dat ik niet op spoed terecht kan? En wat zijn de criteria? Al uw vragen over het uitstellen van niet-dringende zorg

Twee weken lang moeten ziekenhuizen niet-dringende zorg uitstellen. Die drastische ingreep, die onmiddellijk ingaat, is nodig omdat het de komende weken alle hens aan dek is op intensieve zorgen. Op 10 december bereiken we wellicht de grens van 1.000 covidpatiënten - en er zijn nu maar 1.000 bedden. Er moeten extra bedden geopend, dus is er extra personeel nodig. Het is van het voorjaar 2020 geleden dat de overheid nog zo’n maatregel trof. Was er dan geen alternatief? Word ik naar huis gestuurd als ik zorg nodig heb? Gaat ook de chemo in pauze?  En moet ik nu langer wachten om mijn wijsheidstanden te laten trekken? 

23 reacties

 • Ingrid De Maere

  6 maanden geleden
  Hadden ze niet beter die ziekenhuisboot ingeschakeld? Het trekt op niks meer. Zelfs gevaccineerde die in ziekenhuis gelegen hebben krijgen paar dagen na dat ze thuis zijn corona, het is niet verantwoord. Volledige lockdown zou beter zijn.
 • Pieter Vandewoestyne

  6 maanden geleden
  Oei. Net nu er extra personeel nodig is gaan ze alle niet gevaccineerden zorgverleners ontslaan?
 • Nicole Dufait

  6 maanden geleden
  Zelfs een gewone bloedafname is al een drama, geen enkele dokter beschikbaar, allemaal overbezet door covid zegt de secretaresse van het medisch kabinet… Een elektriciteit/ gas aansluiting kan ook niet tem volgende week want de hele Belgische database moet aan elkaar gelinkt worden zegt de energie leverancier… wat is er hier gaande? België is compleet aan het verdrinken!
 • Fabian De Sloovere

  6 maanden geleden
  Mss komen de niet-gevaccineerde zorg verleners toch nog van pas, of gaan ze toch ontslagen worden om gezichtsverlies te vermijden.
 • karin verwimp

  6 maanden geleden
  Als de regering haar verantwoordelijkheid niet pakt moet je straks alleen nog bang zijn dat je op de spoed terecht komt als Covid je flink te grazen neemt. De rest mag thuis of op straat creperen.
 1. Elf tieners vervolgd nadat 15-jarige sterft aan overdosis xtc, familie van slachtoffer opgelucht. “Wees gewaarschuwd: drugsgebruik kan tragische gevolgen hebben”
  Keerbergen

  Elf tieners vervolgd nadat 15-jarige sterft aan overdosis xtc, familie van slachtof­fer opgelucht. “Wees gewaar­schuwd: drugsge­bruik kan tragische gevolgen hebben”

  Het Antwerpse parket wil elf minderjarige jongeren voor de jeugdrechtbank brengen voor de dood van een 15-jarige jongen uit Keerbergen. Dat bevestigt het Antwerps parket. De jonge N.H. overleed drie jaar geleden nadat enkele van zijn vrienden hem een overdosis xtc hadden laten innemen. Toen bleek dat het fout liep, duurde het uren voor iemand de hulpdiensten belde. Het parket wil hen vervolgen voor schuldig verzuim en de handel in verdovende middelen.
 2. Ryanair bedreigt Belgische piloten die deze zomer willen staken: “Voordelen zullen komen te vervallen”

  Ryanair bedreigt Belgische piloten die deze zomer willen staken: “Voordelen zullen komen te vervallen”

  De Ierse luchtvaartmaatschappij Ryanair heeft haar Belgische piloten gewaarschuwd voor gevolgen indien het deze zomer tot stakingen komt. Eerder deze week kondigden de Belgische piloten aan dat voor deze zomer een stakingsaanzegging is verstuurd. “Stakingen zullen onze Belgische piloten geen voordelen opleveren en zullen loonherstel alleen maar vertragen of annuleren en vliegtuigen en banen in gevaar brengen”, zegt personeelsdirecteur Darrell Hughes in een interne nota, die persagentschap Belga kon inkijken.