Een proefpersoon krijgt een vaccin van BioNTech en Pfizer
Volledig scherm
PREMIUM
Een proefpersoon krijgt een vaccin van BioNTech en Pfizer © via REUTERS

Welke vaccins zullen we eerst hebben? En hoe gaan we dat organiseren? De belangrijkste vragen over de vaccins beantwoord

Vanaf 5 januari wordt er in ons land gevaccineerd, zegt premier De Croo (Open Vld). In de veronderstelling dat het Europees Geneesmiddelen Agentschap nog deze maand het licht op groen zet voor het Covid-19-vaccin van de combinatie Pfizer/BioNTech. De Britten hebben dat vandaag al gedaan en starten meteen met inenten. “Een historisch moment in de strijd tegen Covid-19”, zo zei Pfizer-topman Albert Bourla vanochtend. Maar waarom duurt het bij ons een maand langer? Welke vaccins zullen we eerst hebben? En hoe gaan we dat dan organiseren? Al jouw vragen hierover beantwoord.

32 reacties

 • Jozef Bellekens

  6 maanden geleden
  Ik ben maar 57,5 j. maar werk met patiënten als klinisch psycholoog. Waarom kiezen ze niet voor de veiligheid van de patiënten die ik begeleid en dus ook mezelf als risicopatient. Warom eerst de gepensioneerden en dan pas de werkende bevolking die hoog risico contact zijn?
 • LUDO SPRANGERS

  7 maanden geleden
  Toch graag dat 70 plussers vlug een vaccin kunnen bekomen.We hebben al verschillende reizen moeten annuleren buiten Europa en zonder vaccin zitten we vast.
 • simonne goderie

  7 maanden geleden
  Het is nu aan deze regering  om zich  te bewijzen zodat er geen achterstand ontstaat  en het vaccineren  in goede banen te leiden .We kijken vol belangstelling  toe.
 • Danny Tkint

  7 maanden geleden
  Wat als één van de twee echtgenotes een vaccinatie krijgt en de andere niet.is er dan geen gevaar van besmetting binnen het gezin?
 • luc Van der Looy

  7 maanden geleden
  Ik wil geen vaccinatie, NO WAY.  Ik zeg: I'd rather go blind .  ( Ik word nog liever blind)  De fabrikanten of  de verkopers van deze vaccins kunnen geen enkel bewijs leveren dat het veilig is op termijn!  Herinner u de softenon gevallen bij zwangere en geboortes! Een uitstekend middel tegen slaap en kalmeringsmiddel.De Belgische staat betaalt tegenwoordig nog voor deze softenon baby's van toen omdat ze het hebben moeten erkennen dat het een slecht medicament was.
 1. Moderna-inenting is 100% effectief tegen ernstige variant van Covid-19: als België hierop intekent, zijn er vaccins voor iedereen
  PREMIUM

  Moderna-inenting is 100% effectief tegen ernstige variant van Covid-19: als België hierop intekent, zijn er vaccins voor iedereen

  Als België deze week intekent op de aankoop van het Moderna-vaccin, kunnen nog eens 2 miljoen Belgen ingeënt worden. Nog meer goed nieuws: het Amerikaanse vaccin zou 100% effectief zijn tegen een ernstige vorm van Covid-19. Moderna heeft z’n kandidaat-spuit voor goedkeuring voorgelegd aan de autoriteiten — meteen de eerste aanvraag in Europa. Hoeveel vaccins krijgt België? En wanneer gaan ze er zijn? De belangrijkste vragen beantwoord.