Sanda Dia
Volledig scherm
PREMIUM
Sanda Dia © Tim Dirven, VTM Nieuws

Welke straf riskeren de Reuzegommers? Alles wat u moet weten over het proces Sanda Dia dat vandaag start

18 twintigers staan vandaag na drie jaar onderzoek terecht in de zaak Sanda Dia, de jongeman (20) die in december 2018 een “doopritueel” niet overleefde. Wat wordt hen ten laste gelegd? Wat riskeren ze? En wie neemt het voor hen op?

31 reacties

 • rudi swinnen

  4 weken geleden
  Procedure fouten . Dat zal de reden zijn dat niemand gestraft gaat worden . De rijkeluiskinderen hebben de béste advocaten die gespecialiseerd zijn in procedure fouten uitlokken .
 • Stefaan Baert

  4 weken geleden
  Heb vertrouwen. De magistraten weten dat voor de wet iedereen gelijk is.
 • Georgette Vanoverbeke

  1 maand geleden
  Wie of wat ze ook zijn ,ze moeten zwaar gestraft worden voor het heen ze hebben gedaan ,plus extra straf om zo met het gerecht hun voeten te spelen ,die een marteling moet zijn voor de ouders van Sanda .
 • Lucien Peeters

  1 maand geleden
  Het zal zo lang duren met allerlei vertragingsprocedures dat de rechter in 2022 uiteindelijk zal beslissen dat de redelijke termijn is overschreden.
 • johan vankeirs

  1 maand geleden
  Dit zal op niets eindigen.Advocaten en de rijke familie's azen gewoon op verjaring en dat zal nog lukken ook.Tegen geld en macht kan zelfs een rechtbank niet op. Meermaals bewezen in het verleden!
 1. Je leven lang genieten van je eigen huis? Zo creëer je een woning op maat van nu én later
  Livios

  Je leven lang genieten van je eigen huis? Zo creëer je een woning op maat van nu én later

  De nieuwe generatie 50-plussers is meer bezig met haar toekomst en hoe ze wil wonen. Vier op de tien 50-plussers willen zelfs nog vóór hun pensioen verhuizen naar een kleinere woning, op maat van hun oude dag. Bijna de helft van hen kiest resoluut voor een appartement. Dat blijkt uit een woononderzoek van vastgoedspecialist Hillewaere. Maar hoe ziet zo’n woning voor levenslang wonen eruit? En moet je daarvoor altijd verhuizen? Bouwsite Livios zocht het uit.
 2. Topman Comité I wijst naar extreemrechts binnen de staat in nasleep zaak Jürgen Conings: “Had er niemand belang bij dat hij nooit werd teruggevonden?"

  Topman Comité I wijst naar extreem­rechts binnen de staat in nasleep zaak Jürgen Conings: “Had er niemand belang bij dat hij nooit werd teruggevon­den?"

  “Als Jürgen Conings Mustafa had genoemd, zou het anders zijn gelopen.” Dat vertelt Serge Lipszyc, voorzitter van het Comité I, dat toezicht uitoefent op de inlichtingendiensten, in een explosief interview met het magazine ‘Wilfried’. Hij zegt dat sommigen binnen de Belgische staat er baat bij hebben “extreemrechts te promoten” en hij noemt Filip Dewinter een spion van de Chinezen.