Sanda Dia
Volledig scherm
PREMIUM
Sanda Dia © Tim Dirven, VTM Nieuws

Welke straf riskeren de Reuzegommers? Alles wat u moet weten over het proces Sanda Dia dat vandaag start

18 twintigers staan vandaag na drie jaar onderzoek terecht in de zaak Sanda Dia, de jongeman (20) die in december 2018 een “doopritueel” niet overleefde. Wat wordt hen ten laste gelegd? Wat riskeren ze? En wie neemt het voor hen op?

31 reacties

 • rudi swinnen

  3 weken geleden
  Procedure fouten . Dat zal de reden zijn dat niemand gestraft gaat worden . De rijkeluiskinderen hebben de béste advocaten die gespecialiseerd zijn in procedure fouten uitlokken .
 • Stefaan Baert

  3 weken geleden
  Heb vertrouwen. De magistraten weten dat voor de wet iedereen gelijk is.
 • Georgette Vanoverbeke

  3 weken geleden
  Wie of wat ze ook zijn ,ze moeten zwaar gestraft worden voor het heen ze hebben gedaan ,plus extra straf om zo met het gerecht hun voeten te spelen ,die een marteling moet zijn voor de ouders van Sanda .
 • Luc Peeters

  3 weken geleden
  Het zal zo lang duren met allerlei vertragingsprocedures dat de rechter in 2022 uiteindelijk zal beslissen dat de redelijke termijn is overschreden.
 • johan vankeirs

  3 weken geleden
  Dit zal op niets eindigen.Advocaten en de rijke familie's azen gewoon op verjaring en dat zal nog lukken ook.Tegen geld en macht kan zelfs een rechtbank niet op. Meermaals bewezen in het verleden!
 1. Strenge straffen voor wie niet voldoende rookmelders installeert: dit zijn de regels
  HLN Shop

  Strenge straffen voor wie niet voldoende rookmel­ders instal­leert: dit zijn de regels

  Nu het buiten frisser wordt, doen we opnieuw massaal beroep op onze verwarming. De open haard gaat aan en om het extra gezellig te maken horen daar voor veel mensen eveneens kaarsen bij. Ook elektrische vuurtjes en toestellen als de droogkast draaien weldra weer op volle toeren. Je voelt het al aankomen: het risico op woningbranden stijgt. HLN Shop legt uit wat je kan/moet doen om de vlammen geen kans te geven.