Koen Geens
Volledig scherm
Koen Geens © BELGA

Welke coalities zijn nu nog mogelijk? (En bouw zelf je coalitie)

Minister Koen Geens (CD&V) is niet langer koninklijk opdrachthouder. Wat de volgende stap wordt in de zoektocht naar een federale regering is nog onduidelijk. Paars-geel lijkt nu echt volledig begraven. Welke coalities zijn mogelijk in dit politieke kluwen?

208 reacties

 • Erwin Fiers

  11 maanden geleden
  Als ze durven zou de PS samen met MR, sp.a, groen!, ecolo en PVDA/PTB in coalitie durven stappen.Dit is zeer ondemocratisch.Maar toch kan het omwille de grote schrik van open VLD en CD&V in de formatie te stappen wetende dat hen dat zuur zal opbreken bij de volgende verkiezingen.
 • Freddy Van Kerckhove

  11 maanden geleden
  Danny Jansens je vergeet dat OVLD ook al eens de stekker uit de regering heeft getrokken in hoofde van Alexander De Croo
 • Rudi Oosteyn

  11 maanden geleden
  Veel ouders en grootouders hebben vroeger gewerkt in luik omdat er toen geen werk was in limburg.. toen waren de walen goed nu worden ze gezien als schooiers..ongelooflijk..De N-va zorgt alleen maar voor de sociale afbraak ...langer werken...minder pensioen...splitsing van Belgie . haat zaaien tussen eigen volkeren ...arm Vlaanderen zeker bij een splitsing..N-va is een partij voor de rijken en de cdnv..de schoothondjes van de N-va
 • Filip Vervloet

  11 maanden geleden
  Mijn coalitie, VB, N-VA, VLD,CD&V, CDH, MR goed voor een ruime meerderheid.
 • Gino De Neef

  11 maanden geleden
  Mijn coalitie, VB, N-VA, VLD,CD&V, CDH, MR goed voor een ruime meerderheid. Tijd om de socialisten voorgoed uit de regering te houden.
 1. Kleuterjuf blijft lesgeven tijdens chemotherapie: "De kinderen geven mij kracht"
  Play

  Kleuterjuf blijft lesgeven tijdens chemothera­pie: "De kinderen geven mij kracht"

 2. Deze mannen zitten letterlijk met hun hoofd in de wolken
  Play

  Deze mannen zitten letterlijk met hun hoofd in de wolken