Van links naar rechts het broedertrio van El Celler de Can Roca: Jordi (42) - de patissier, Joan (57) - de chef-kok & Josep (55), de maître-sommelier:
Volledig scherm
PREMIUM
Van links naar rechts het broedertrio van El Celler de Can Roca: Jordi (42) - de patissier, Joan (57) - de chef-kok & Josep (55), de maître-sommelier: © RV

Welk restaurant wordt bekroond tot het beste van de wereld? “Plots wil de ganse wereld bij je komen eten”

Vandaag wordt in Antwerpen het nieuwe ‘beste restaurant ter wereld’ bekendgemaakt, met het Deense Noma als topfavoriet. Maar wie het ook wordt, nu al staat de overrompelende orkaan aan internationale aandacht en reservatievragen vast. Zo weten ze ook maar al te goed bij het Spaanse driesterrenrestaurant El Celler de Can Roca (Girona), dubbele laureaat in 2013 en 2015. “Zelfs nu nog: van zodra we voor één maand de reservatielijn opengooien, is die binnen de twee uur al volgeboekt”, zegt het broedertrio Joan, Josep en Jordi van het restaurant met ook nog eens de uniekste ontstaansplek ter wereld: letterlijk in de kelder van mama Montse.

12 reacties

 • Johny vanderlinden

  12 maanden geleden
  Het beste restaurant is waar je nog terug gaat om nog een te eten.
 • leen hanssens

  12 maanden geleden
  Ik kook zelf, veel beter en gezonder.
 • Thi Meu

  12 maanden geleden
  Toch even zeggen …. Een menu bij de Roca’s kost een derde dan die van Hof Van Kleve. Mag ook gezegd worden
 • Florent Marien

  12 maanden geleden
  Ik zou zeggen: laat u niet vangen door al dat sterren gedoe. Genoeg goede tot zeer goede chefs zonder ster en prijselijk.
 • Etienne De Bondt

  12 maanden geleden
  Nee nee zij die het kunnen betalen die komen eten. Het beste restaurant is een titel die opbrengt juist als een ster, zoveel % erbij per ster.
 1. Met gevelisolatie kan je jouw verwarmingskosten met 30 procent verlagen: voor wie is het interessant? En wat kost het?
  Livios

  Met gevelisola­tie kan je jouw verwar­mings­kos­ten met 30 procent verlagen: voor wie is het interes­sant? En wat kost het?

  Je gevel isoleren aan de buitenzijde van je woning kan je verwarmingskosten met 30% verlagen. Dat zegt xthermo, de Belgische federatie van fabrikanten van systemen voor buitengevelisolatie. “Buitengevelisolatie is de volgende logische stap nadat je je dak en ramen hebt geïsoleerd.” Maar wat komt daar precies bij kijken? Wat kost het en kan je er een premie voor opstrijken? Livios.be zocht een antwoord.
 2. Dit zijn de 20 producten die in september het duurst zijn geworden, én de 20 die het felst goedkoper werden

  Dit zijn de 20 producten die in september het duurst zijn geworden, én de 20 die het felst goedkoper werden

  De inflatie is nog maar eens geklommen van 9,94 procent vorige maand tot maar liefst 11,27 procent in september. Dat is het hoogste niveau sinds augustus 1975. Vooral de prijs van elektriciteit en aardgas is opnieuw sterk toegenomen, maar ook voor kleding en wijn betaal je nu meer. Reizen met het vliegtuig en ontbijtgranen zijn dan weer fors goedkoper geworden in vergelijking met augustus. Een overzicht van de top 20 van wat duurder en van wat goedkoper werd in september.