Photonews
Volledig scherm
PREMIUM
© Photonews

Weinig animo om te morrelen aan index op Voka-debat, Lachaert en De Wever wel voorstander om die netto uit te keren

Hoe kan de overheid bedrijven, KMO’s en kleine zelfstandigen helpen nu het water hen door de energiecrisis aan de lippen staat? Een duidelijk antwoord kregen ze niet van de partijvoorzitters op het Voka-debat deze avond. Hun vraag om eenmalig te morrelen aan de loonindex valt grotendeels op een koude steen.

22 reacties

 • Ronny Ooijen

  3 maanden geleden
  'Voka is mijn baas' zei BDW. Meer woorden moet men daar niet aan vuilmaken.
 • lars vandenberge

  3 maanden geleden
  Voor wie een laag inkomen heeft maakt een paar procenten niet veel uit. Diegenen met een hoog inkomen krijgen er een pak bij terwijl zij er minder nood aan hebben. Dit systeem zorgt er wel voor dat de hoge inkomens nog zwaarder gaan doorwegen op de loonkosten terwijl zij geen nood hebben. Pas een loonplafond toe aan de automatische indexering en zorg dat voor de anderen de koopkracht effectief behouden blijft.
 • yvo mast

  3 maanden geleden
  Niet meer in procenten werken, zeker niet voor de gepensioneerden, maar een vast bedrag voor iedereen berekend op een gemiddeld loon.
 • Jean Gobin

  3 maanden geleden
  kunnen de banken deze keer voka niet redden en niet opnieuw de belastingbetaler zo worden de lasten nog duurder..
 • Vanhoutte Werner

  3 maanden geleden
  Wat een hypocrisie in de ondernemerswereld! Het ideale moment om overstocks tegen woekerprijzen te verkopen. Blijkbaar dringt het niet door dat de consument op termijn hun producten niet meer koopt. Voor hen is het kiezen of delen. Maar geen nood, de overheid met een tekort van 75 miljard zal bijspringen. Zijn de fraudezaken van tijdens de covid reeds aangepakt? Altijd dezelfde strategie men chanteert de overheid, de burger betaald de rekening. Waanzin !
 1. KIJK. Ongeduldige bestuurder in Schoten viseert auto met 'L' op de achterruit en voert meerdere gevaarlijke inhaalmanoeuvres uit
  Play

  Ongeduldi­ge bestuurder in Schoten viseert auto met 'L' op de achterruit en voert meerdere gevaarlij­ke inhaalma­noeu­vres uit

  Deze dashcambeelden doen de ronde op sociale media. De bestuurder in de Volkswagen wil zijn voorligger voorbijsteken, maar heeft te weinig geduld. Naast het bumperkleven, overschrijdt de automobilist meerdere verkeersregels. De wagen rijdt over een volle lijn, over een verdrijvingsvak,... Gevaarlijke manoeuvres, maar het roekeloos rijgedrag leidt niet tot incidenten.
 2. ‘Gossip Girl’ bezorgde de originele cast een rijke carrière: hoe gaat het nog met hen?
  TV

  ‘Gossip Girl’ bezorgde de originele cast een rijke carrière: hoe gaat het nog met hen?

  Het geluk van rasechte ‘Gossip Girl’-fans kan niet op sinds dé Georgina Sparks haar opwachting maakt in het tweede seizoen van de reboot, die verschijnt 2 december op Streamz. Actrice Michelle Trachtenberg (37) kruipt dus opnieuw in de huid van haar personage uit 2007. Maar hoe gaat nog het met de rest van de originele cast? De ene bombardeerde tot een superster, de andere ging failliet of kwam in het oog van de storm te staan sinds de #MeToo-beweging.