De eerste nieuwe wagen van de wegpolitie werd vandaag voorgesteld in Aalter.
Volledig scherm
De eerste nieuwe wagen van de wegpolitie werd vandaag voorgesteld in Aalter. © Vtm Nieuws

Wegpolitie koopt 121 voertuigen: zo ziet nieuwe politiewagen eruit

De federale wegpolitie neemt in 2018 in totaal 121 nieuwe voertuigen in gebruik. Een investering van 5,8 miljoen euro. De eerste wagen werd vandaag voorgesteld in Aalter. 

142 reacties

 • LUC VAN COTHEM

  3 jaar geleden
  De ene klaagt hier dat hij de politie niet ziet, de andere dat hij geviseerd wordt. Ik kan alleen zeggen dat ik 15 jaar geleden ongeval op de E19 gehad heb en dat de politie er zonder te bellen binnen 10 min was en me vriendelijk geholpen heeft.
 • Gaston Miar

  3 jaar geleden
  Is normaal dat je ze niet ziet, hebben handenvol met verkeersongevallen, te wijten aan jarenlang falend verkeerstoezicht. Vicieuze cirkel??
 • Tom Claessen

  3 jaar geleden
  En wat gaan ze met die nieuwe wagens doen? Je ziet ze nooit. Ik rijdt al 20 jaar gemiddeld 35000 km. Elke dag zie je paljassen rijden als cowboys, pechstrook, vrachtwagens halen in bij regen, vooral buitenlanders die hier hun maximum snelheid komen testen, enz., maar nooit een politiewagen kunnen spotten. Investeer dat geld toch anders.
 • Frank Eertmans

  3 jaar geleden
  @Ed Leviud: Volvo geeft zelf aan dat Polestar geen directe concurrent is voor M3 of ander Duits zwaar geschut. 367 pk versus 430 pk of meer, niet direct vergelijkbaar natuurlijk. Ik kan met een Lada ook rondjes rijden rond een Duitse wagen, moeilijk is dit niet ;) Trouwens, we spreken hier over V90, bij mijn weten nog niet beschikbaar in Polestar editie. Groeten van een ex-Volvo rijder en pronkende dikkenek. En misschien even uw echte naam gebruiken ipv de duivel aub.
 • Fred Fourgon

  3 jaar geleden
  Dat is een héél goede investering, de politie kan niet goed genoeg uitgerust zijn in deze tijden van misdaden à la carte. En diegenen die eeuwig mekkeren over flitsen en boetes, gedraag u volgens de regels dan heeft u nooit problemen met de politie. Nog dit over het bedrag van deze investering: dit bedrag stelt niks voor in vergelijking met het bedrag dat men weer wil spenderen aan de vervanging van F16.
 1. Honderden jongeren starten enorm sneeuwballengevecht, ondanks lockdown
  Play

  Honderden jongeren starten enorm sneeuwbal­len­ge­vecht, ondanks lockdown

 2. Pick-up scheurt met brandende lading door de straten
  Play

  Pick-up scheurt met brandende lading door de straten