Photo News
Volledig scherm
PREMIUM
© Photo News

Weer opschalen voor corona: al elf ziekenhuizen in de problemen

De ziekenhuizen in ons land moeten weer schakelen naar fase 1A van het spreidingsplan, waarbij een kwart van de IC-bedden tegen woensdag 15 september moet worden vrijgehouden voor coronapatiënten. “We moeten Covid-patiënten beter spreiden over het land, maar sommige families verzetten zich en zeggen: ‘dan liever dat hij hier doodgaat’.

 1. Stroomleveranciers haken af voor groepsaankoop: geen aanbod voor 70.000 consumenten

  Stroomleve­ran­ciers haken af voor groepsaan­koop: geen aanbod voor 70.000 consumen­ten

  Zowat 70.000 ingeschreven consumenten en professionele klanten hebben maandag bericht gekregen dat een veiling voor een nieuw gas- en elektriciteitscontract geen resultaat heeft opgebracht. Leveranciers lijken niet geïnteresseerd om een aantrekkelijk tarief te bieden door de sterke schommelingen op de energiemarkt. Organisator iChoosr schrapt daarom de groepsaankoop en stelt geen nieuw tarief voor.
 2. Lang leve de vrijheid, maar in ziekenhuizen, woonzorgcentra, scholen en winkels gelden nog steeds andere wetten: waarom is dat?
  PREMIUM

  Lang leve de vrijheid, maar in ziekenhui­zen, woonzorg­cen­tra, scholen en winkels gelden nog steeds andere wetten: waarom is dat?

  Een bruiloft zonder coronaregels. Met duizenden samen dansen en zingen zonder mondmasker. En toch mag er in veel zorginstellingen maar één vaste bezoeker één uurtje per dag naar binnen. En toch zien ze in scholen ouders voorlopig liever niet. Hoe komt dat toch? “We begrijpen dat dit voor frustratie zorgt, maar zeker in de ziekenhuizen is het nog lang niet zoals vroeger.”
 3. Contracten van onbepaalde duur pieken: wat zijn de voor- en nadelen?
  Jobat

  Contracten van onbepaalde duur pieken: wat zijn de voor- en nadelen?

  Belgische bedrijven sluiten weer volop nieuwe contracten van onbepaalde duur af. Het aantal zit opnieuw op het niveau van vóór corona. Van januari tot en met augustus werden er zelfs 1,7% meer nieuwe arbeidscontracten getekend. Dat blijkt uit gegevens van Acerta bij 260.000 werkende Belgen. Jobat.be somt samen met het hr-dienstenbedrijf de verschillen op tussen een contract van bepaalde en onbepaalde duur. Wat is nu het interessantst als werknemer, en is er een verschil qua loon?
 1. Premier roept morgen kernkabinet bijeen: bredere mondmaskerplicht in binnenruimtes “moeilijk te vermijden”
  Play
  346

  Premier roept morgen kernkabi­net bijeen: bredere mondmasker­plicht in binnenruim­tes “moeilijk te vermijden”

  Premier Alexander De Croo (Open Vld) roept maandag het kernkabinet bijeen om de coronasituatie in ons land te bespreken. Dat meldt zijn woordvoerder Tom Meulenbergs zondag aan Belga. Onder meer een bredere mondmaskerplicht in binnenruimtes zal daarbij worden besproken. “Federaal hoor ik weinig of geen tegenstanders, en ook binnen de Vlaamse regering is daartegen weinig verzet”, vertelt politiek journalist Hannelore Simoens in VTM Nieuws.