Weduwe Henrieta Chovancová en haar dochter Lucia.
Volledig scherm
PREMIUM
Weduwe Henrieta Chovancová en haar dochter Lucia. © rv

Weduwe van man die stierf nadat agenten op hem gingen zitten: “Na 2,5 jaar lijkt iedereen in België uit de lucht te vallen”

Ze krijgt er haar man niet mee terug, maar toch is het een kleine opluchting dat er eindelijk iets beweegt in het onderzoek. Dat zegt de weduwe van de Slovaakse man die stierf, nadat hij op de luchthaven van Charleroi hardhandig werd aangepakt door de politie. Justitieminister Geens vroeg het dossier op en de federale politie is met een tuchtonderzoek gestart. "Dit is een begin", zegt Henrieta (40) vanuit Slovakije. “Ik vind het tamelijk hallucinant wat er nu in België gebeurt.”

94 reacties

 • johan aerts

  2 jaar geleden
  Wat kan je verwachten van een land dat onbestuurbaar is er is zelfs geen stuur. Alles botst of ligt overhoop.
 • Sofie Sliggers

  2 jaar geleden
  Als die man, de medewerker van de luchthaven niet opzij had geduwd, zijn ticket had getoond en zich rustig had gedragen op het vliegtuig...wat was er dan gebeurd? Niets... Keuren we het gedrag van de politie goed? Nee! Het gedrag van die man wel?
 • WILFRIED BRACKE

  2 jaar geleden
  Ik wacht nog altijd op het ontslag van Geens en De Crem of zijn die onaantastbaar? De schuld op corona steken is wel heel gemakkelijk. Deze zaak had al lang moeten voorgekomen zijn.
 • Wim Berkmans

  2 jaar geleden
  Ik hoop dat deze agenten meteen ontslagen worden. Ze hebben dit willen stilhouden. Hoe is het filmpje openbaar geraakt?
 • Jos Vercammen

  2 jaar geleden
  Wij krijgen dit filmpje tot vervelens toe te zien in de media en er wordt uitvoerig beschreven hoe de politiebeambten de man behandelden. Verre van mij om hun handelswijze goed te praten. Wat ik echter nog nergens heb gelezen is: waarom de politie precies die man arresteerde, meenam en in een cel stopte. Elk verhaal heeft twee kanten! Ik had ze graag allebei geweten. Toch ook nog vermelden dat de arrestant zichzelf al lelijk toetakelde door met zijn hoofd tegen de deur te slaan.