Weduwe Dixie Dansercoer praat voor het eerst over haar man: “Wij waren niet bang, alles kan gebeuren”
De weduwe van poolreiziger Dixie Dansercoer heeft in een interview op Radio 2 voor het eerst gesproken over het overlijden van haar echtgenoot. “Ik voel dat mensen in deze tijd hoop nodig hebben, en Dixie was een en al positiviteit", vertelt ze.
Dirk ‘Dixie’ Dansercoer raakte bekend door zijn avontuurlijke tochten naar de Noord- en Zuidpool. In juni van dit jaar kwam hij om het leven na een val in een gletsjerkloof in Groenland. Voor zijn weduwe, de Amerikaanse Julie Brown, is sindsdien alles wat ze doet een eerbetoon aan haar overleden echtgenoot. “Over zijn dood heb ik nog niet echt kunnen nadenken. Ik ben meer bezig met de kinderen, de ouders van Dixie, zijn zus, ons eerste kleinkind, onze vriendenkring”, vertelt ze.
Brown en Dansercoer werden vrienden nadat ze elkaar voor het eerst ontmoetten op de luchthaven in Zaventem. “Ik heb een single vader leren kennen met drie kleine kinderen. Ik hoopte dat hij iemand lief zou vinden om zijn gekke leven mee te delen, maar ik dacht daarbij nooit aan mezelf", lacht ze. Dat haar geliefde hield van extreme en vaak gevaarlijke uitdagingen, vond Brown geen probleem. “Wij hebben daarover gesproken, maar wij waren niet bang. Deze morgen waren de wegen ook glad, alles kan gebeuren. Ik denk daar niet zo vaak over na.”
Dat er af en toe verse bloemen liggen aan het standbeeld van Dixie in zijn thuisgemeente Huldenberg, doet de weduwe deugd. “Ik vind dat fantastisch”, sluit ze af.
Lees ook:
Bekijk ook:
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
Poolreiziger Dixie Dansercoer (58) sterft tijdens expeditie op Groenland, lichaam kan niet geborgen worden
-
PREMIUM
Ondanks verplichting geen herbruikbare bekers op Rock Werchter, Graspop en Tomorrowland: hoe kan dat?
Geen herbruikbare bekers op de festivalweides van Rock Werchter, Graspop en Tomorrowland, ondanks de verplichting die vanaf 15 juni geldt en die ruim een jaar geleden al werd aangekondigd. Waar zit het probleem juist? Raakt het tegen volgend festivalseizoen wel van de baan? Of blijven massa-evenementen de uitzondering op de regel? -
PREMIUM
Familie van doodgeschoten overvaller verwijt juwelier leugens en sabotage onderzoek: “Volgende keer laat ik me liever zelf doodschieten”
De familie van de 22-jarige overvaller die juwelier Filip Moens (55) doodschoot vraagt van de rechtbank in Gent gerechtigheid. Zijn vader, moeder, broer en zus willen dat Moens schuldig wordt verklaard en dat hij naast een schadevergoeding ook opdraait voor de 23.000 euro kostende begrafenis in Marokko. Op het proces noemden ze Moens een leugenaar. “Het is erg dat ik iemand heb gedood. Maar mijn leven is ook kapot.” -
-
Livios
Hopen werk op de tuinkalender van juni: "Zeer belangrijk om snoeiafval goed op te ruimen”
-
Jambon bepleit bij Britse minister van Cultuur erkenning van WOI-sites als werelderfgoed
Vlaams minister-president Jan Jambon heeft maandag een onderhoud gehad met de Britse minister van Cultuur, Media & Sport Lucy Frazer. Jambon, die op tweedaags bezoek is in het Verenigd Koninkrijk om de banden tussen het land en Vlaanderen nauwer aan te halen, bepleitte er onder meer het dossier over de erkenning van de WO I-sites op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. -
Verdien je genoeg? Doe de test: dit is het gemiddelde in jouw sector en provincie
De Belg verdiende in 2022 gemiddeld 3.881 euro bruto per maand. Een stijging van 133 euro, want een jaar eerder lag dit gemiddelde nog op 3.748 euro. En toch daalt de tevredenheid wat betreft ons loonpakket. Dat blijkt uit het Salariskompas van Jobat. -
België bepleit Europese aanpak van Iraanse gijzeldiplomatie: “Wat we de voorbije dagen hebben gedaan, toont dat dit werkt”