Henrieta Chovancová (42)
Volledig scherm
PREMIUM
Henrieta Chovancová (42) © Photo News

Weduwe Chovanec is wanhoop nabij: “Ik smeek al 3,5 jaar. Het maakt me zo moedeloos”

Exact een jaar geleden klaagde Henrieta Chovancová (42) aan dat er in ons land geen ernstig onderzoek werd gevoerd naar het overlijden van haar man, Jozef Chovanec (38). De Slovaak was meer dan twee jaar daarvoor overleden nadat de politie hem in de luchthaven van Charleroi van een vliegtuig had gehaald en urenlang had opgesloten in een cel. Ze heeft het gevoel dat ze een jaar na het uitlekken van de pijnlijke beelden van haar man nog altijd even ver staat. “De politici hebben voor de camera’s veel blabla verkocht. Alles zou zogezegd tot op het bot worden onderzocht.” Ze is de wanhoop nabij. “Eerlijk: ik geloof er niet meer in.”

32 reacties

 • Hans Benoit

  3 maanden geleden
  Een reconstructie?Alles is gefilmd en staat op beeld.En die agente die de Hitler groet bracht werkt blijkbaar nog altijd bij de politie.Degoetand.
 • Jan Vanachter

  3 maanden geleden
  Als je zoals Chovanec constant met je hoofd tegen de muur zit te bonken moet je toch niet verbaasd zijn dat er hersenschade kan optreden. Om het overlijden dan maar in de schoenen van de politieagenten te schuiven is dan toch een brug te ver.
 • Marianne Van den Lemmer

  3 maanden geleden
  Jammer voor de weduwe, nu zal ze geen geld trekken van de regering. Maar goed voor de politie.!
 • Put Peter

  4 maanden geleden
  Belgie telt het meest aantal arrestatiedoden van heel Europa. Belgie wordt daarom ook pertinent op de vingers getikt door de VN aangaande zijn politiewerking en schending van de mensenrechten. Toch wel eens iets om over na te denken. Politie komt in Belgie inderdaad overal mee weg en dat lijkt me een zeer gevaarlijk gegeven.
 • Tom Derue

  4 maanden geleden
  Ja mevrouw hij was onschuldig zeker ? Heeft deze dame gezien hoe die man tekeer ging aan de luchthaven ? Niet normaal. Die man was gewoonweg door het dolle heen.
 1. Nederlandse arts in Zuid-Afrika over omikronvariant: “We moeten leren leven met dit virus en onze angst overboord gooien”
  Play

  Nederland­se arts in Zuid-Afri­ka over omikronva­ri­ant: “We moeten leren leven met dit virus en onze angst overboord gooien”

  Het aantal besmettingen met de omikronvariant in Zuid-Afrika gaat hard. Dat vertelt ook de Nederlandse arts Hugo Tempelman die in Zuid-Afrika meewerkt aan het onderzoek naar de nieuwe variant. De nieuwe besmettingen in het land zijn bijna enkel nog met de omikronvariant. En tot nu toe valt het ziektebeeld mee: “Er zijn veel besmettingen bij mensen die al gevaccineerd zijn, maar hun symptomen zijn tot nu toe mild”, vertelt Tempelman.
 2. Eén jaar na Chovanec lijkt er niets veranderd: “Ofwel is het onwil. Ofwel pure onkunde”
  PREMIUM

  Eén jaar na Chovanec lijkt er niets veranderd: “Ofwel is het onwil. Ofwel pure onkunde”

  Kilo’s papier. Dat is er het voorbije jaar toegevoegd aan het onderzoek naar de dood van Jozef Chovanec, zeggen de advocaten van zijn weduwe. “Maar over wat er precies is gebeurd? Nul! Over de doodsoorzaak? Niets!” Ann Van de Steen en Lennert Dierickx begrijpen niet dat er een jaar na alle commotie - en drieënhalf jaar na de feiten - nog niemand in verdenking werd gesteld. “Alles is nochtans gefilmd”, zeggen de advocaten. “Ze moeten maar op play drukken om live te zien wie wat deed.”
 1. LIVE. Italië legt beperkingen op aan niet-gevaccineerden - Studie: jongeren herstellen goed van zeer zeldzame ontsteking na coronaprik

  LIVE. Italië legt beperkin­gen op aan niet-gevacci­neer­den - Studie: jongeren herstellen goed van zeer zeldzame ontsteking na coronaprik

  Om de verdere verspreiding van het coronavirus in te dijken, kondigde het Overlegcomité vrijdag bijkomende maatregelen aan. Een manifestatie tegen die nieuwe maatregelen liep gisteren in Brussel uit de hand. Wereldwijd maakt men zich intussen zorgen om de omikronvariant, die voor het eerst werd vastgesteld in Zuid-Afrika en ook al vier keer in ons land werd aangetroffen. Deze nieuwe variant is mogelijk besmettelijker dan de deltavariant. Toch is er hoop: een studie stelt dat vaccins wellicht ook beschermen tegen omikron. Ondertussen kleurt bijna heel Europa rood of donkerrood op de coronakaart. De laatste ontwikkelingen lees je hier in onze liveblog.