Mika Baumeister/Unsplash
Volledig scherm
PREMIUM
© Mika Baumeister/Unsplash

We zitten nog even vast aan corona: moeten we ons neerleggen bij een jaarlijkse lockdown? En zullen we mondmaskers blijven dragen?

Coronamaatregelen worden om de haverklap bijgestuurd, overlegcomités vervroegd. Intussen voorspellen experts dat corona nog zeker tot in 2023 zal opspelen. De hoogste tijd voor nieuwe perspectieven. “Je kunt een epidemie niet eventjes wegmanagen.”

 1. Welke laptops kunnen pronken met de beste batterij? “De langste accuduur van maar liefst 19 uur en 21 minuten hebben we op dit toestel gemeten”
  Tweakers

  Welke laptops kunnen pronken met de beste batterij? “De langste accuduur van maar liefst 19 uur en 21 minuten hebben we op dit toestel gemeten”

  De bedenkers van de laptop hadden destijds een helder doel: computers makkelijk overal mee naartoe nemen. In bepaalde omstandigheden wil je zo’n ding dan ook gebruiken op plaatsen waar niet meteen een stopcontact in de buurt is. En dat liefst zo lang mogelijk. Laptopexpert Jelle Stuip van technologiesite Tweakers tipt daarom, binnen drie prijsklassen, de laptops met een langgerekt batterijleven.
 2. Willem (10) is de jongste deelnemer aan de Ronde van Vlaanderen voor wielertoeristen: “Maar aan de finish steek ik mijn twee armen in de lucht, zoals de echte coureurs”
  PREMIUM

  Willem (10) is de jongste deelnemer aan de Ronde van Vlaanderen voor wielertoe­ris­ten: “Maar aan de finish steek ik mijn twee armen in de lucht, zoals de echte coureurs”

  Zijn ketting is gesmeerd, de drinkbussen gevuld. Het regenjasje ligt klaar. “Ik ga helemaal nat zijn en dat vind ik niet zo leuk”, zegt Willem Vanseveren (10). Hij rijdt, als jongste van alle 15.000 deelnemers, straks de Ronde van Vlaanderen - voor wielertoeristen, uiteraard. “Ik ga wachten op de sprint en dan vlieg ik mijn papa voorbij.”
 3. De populairste elektrische bedrijfsauto’s op een rij: dit moet je weten over de kosten bij privé en professioneel gebruik
  Jobat

  De populair­ste elektri­sche bedrijfsauto’s op een rij: dit moet je weten over de kosten bij privé en professio­neel gebruik

  Het loon op een fiscaal aantrekkelijke manier spekken gebeurt met extralegale voordelen, zoals maaltijdcheques, een groepsverzekering of een hospitalisatieverzekering. In dat rijtje hoort uiteraard ook de bedrijfswagen thuis. Welke elektrische modellen krijgen daarbij de voorkeur? En hoe zit het precies met de kostenverdeling tussen werkgever en werknemer? Jobat.be biedt een overzicht.