Geert Molenberghs.
Volledig scherm
Geert Molenberghs. © rv

“We zitten in de laatste fase voor een lockdown”, zegt biostatisticus Geert Molenberghs in VTM NIEUWS

Sinds vrijdag zijn de verstrengde maatregelen om de opmars van het coronavirus in te dijken van kracht. Naast de algemene regels, wordt het aantal nauwe contacten beperkt tot drie per maand buiten het eigen gezin. De cafés in het hele land moeten om 23 uur dicht. Ondertussen blijven de cijfers maar stijgen. Stevenen we af op een tweede lockdown? Volgens experts zitten we in de laatste fase. Herlees in dit liveblog de ontwikkelingen over het coronavirus van zondag 11 oktober.

44 reacties

 • Elise Van Damme

  3 maanden geleden
  Ik kan me niet meer van de indruk ontdoen dat virologen en resem experts er precies op kicken om een een tweede lockdown in te voeren. Gaat biostatisticus zijn spaarcenten en loon afgeven aan alle toekomstige werklozen en faillissementen? Hij zal ni ver springen.
 • Argus Vercauteren

  3 maanden geleden
  Een ezel stoot zich geen twee keer aan dezelfde steen, maar de Belgen wel. In Italië hebben ze gelukkig hun lesje geleerd. Veel Italianen hebben ook de indruk dat wij de ouderen als een last beschouwen (economisch onnuttig) en ze opofferen voor het (psychisch) welzijn van de jongeren. Blijkbaar hebben wij Belgen een niet al te beste reputatie in het buitenland. In Italië heeft men inderdaad meer respect voor ouderen en zijn ze meer dan sponsors van de kleinkinderen (enkel goed voor zakgeld).
 • Johan Vroonen

  3 maanden geleden
  Het zou niet mogen gaan over openen of sluiten ... wel over het veilig organiseren van de maatschappij. Het virus legt pijnlijk bloot dat o.a de scholen vandaag onvoldoende veilig georganiseerd zijn. Een drastische reorganisatie die het overdrachtsrisico naar quasi nul herleid EN de kwaliteit van het onderwijs garandeerd is perfect mogelijk...
 • Inez Rombouts

  3 maanden geleden
  Restaurants, café’s, sportploegen, alles wat mensen samen brengt sluiten. Enkel scholen en werk open laten. Think smart
 • lars vandenberge

  3 maanden geleden
  Bij mijn buren zit een tiental jongeren iedere avond samen in de garage of komen zo rond 3 a 4 uur 's nachts thuis aan. Waar zijn ze geweest? Ze draaien hun hand er niet voor om in Duitsland op stap te gaan? En hun ouders? Die trekken zich er niks van aan.
 1. "Er is geen zuurstof meer": video toont chaos op Covidafdeling in Egyptisch ziekenhuis
  Play

  "Er is geen zuurstof meer": video toont chaos op Covidafde­ling in Egyptisch ziekenhuis

 2. Kopie van Da Vinci's Mundi teruggevonden, museum had diefstal niet opgemerkt
  Play

  Kopie van Da Vinci's Mundi teruggevon­den, museum had diefstal niet opgemerkt