EPA
Volledig scherm
© EPA

“We zijn in crisismodus”: Francken beperkt asielaanvragen tot 60 per dag

De Dienst Vreemdelingenzaken (DVZ) registreert sinds gisteren maximaal 60 asielzoekers per dag. Door de hoge asielinstroom staan de plaatsen in onze opvangcentra onder druk. 

157 reacties

 • Gilbert Vermeersch

  2 jaar geleden
  We zijn, na Maggie, nog altijd in crisis modus.
 • Peter Hegge

  2 jaar geleden
  De nva vrienden , ondernemers als Katoennatie en andere havenbedrijven hebben deze mensen hard nodig, Dat durven ze bij de nva niet bekennen.
 • Carl Vangenechten

  3 jaar geleden
  Wat heeft Francken nog te beperken, hij toch geen minister meer.
 • Joppe Baeyens

  3 jaar geleden
  In plaat van het probleem hier eerst te proberen oplossen zo men beter de oorzaak oplossen . Want als er daar geen probleem meer is dan is dat probleem hier waarschijnlijk ook niet meer .dat is een van de simpelste oplossingen die je in het lager onderwijs leert.
 • chris delanghe

  3 jaar geleden
  we zijn wel continu in crisismodus. Dat is geen bestuur, maar een klucht.
 1. INTERVIEW. Dominiek Beelen, CEO woonzorggroep Korian: “Woonzorgcentrum van de toekomst zal er door Covid anders uitzien”
  PREMIUM
  3

  INTERVIEW. Dominiek Beelen, CEO woonzorg­groep Korian: “Woonzorg­cen­trum van de toekomst zal er door Covid anders uitzien”

  Covid trof de woonzorgcentra (wzc) ongemeen hard, en dat niet alleen onder haar kwetsbare bewoners. “De hele ouderensector is niet heel goed uit de coronacrisis gekomen, maar er werden lessen getrokken”, zegt Dominiek Beelen (51), CEO van Korian, het voormalige Senior Living Group en ‘s lands grootste rusthuisuitbater. Met een vernieuwend elan timmert hij aan een heropleving van zijn 120 voorzieningen die zich deels zullen moeten heruitvinden. Dit is hoe het woonzorgcentrum van morgen er volgens de grote baas van Korian zal uitzien.