Stacey Vervoort stierf in augustus vorig jaar. In het centrum van Beerse werd ze doodgereden door een twintig meter lange kermiswagen.
Volledig scherm
PREMIUM
Stacey Vervoort stierf in augustus vorig jaar. In het centrum van Beerse werd ze doodgereden door een twintig meter lange kermiswagen. © Repro Peter Vanderveken

“‘We zijn er’, dacht ik. ‘We zijn gelukkig.’ Een dag later werd Stacey doodgereden”

Ze heetten Marleen, Ria, Nathalie, Rudy, Glenn, Jozef en Kato. De oudste was 76, de jongste amper 12. Alle zeven kwamen ze dit jaar om het leven onder de wielen van een vrachtwagen, in of vlakbij een dorpskern in ons land. Daardoor laait de discussie over een verbod op zwaar vervoer in dorpskernen weer op. “In plaats van na een ongeval een paaltje in de grond te timmeren zodat er op dié plaats niets meer kan foutlopen, zouden overheden beter het hele systeem herbekijken”, zegt mobiliteitsexpert Kris Peeters.

 1. Vincent, de man die de Gouden Klassiekers won zonder Van Aert in de Strade en Sanremo: “Corona is de redder van mijn ploeg geweest”

  Vincent, de man die de Gouden Klassie­kers won zonder Van Aert in de Strade en Sanremo: “Corona is de redder van mijn ploeg geweest”

  Hij is de enige wielerliefhebber die blij is dat Parijs-Roubaix niet doorgaat. Vincent van Marrewijk sprong na de Ronde naar de koppositie van de Gouden Klassiekers en mag zich nu € 7.000 rijker rekenen. De Nederlander kon de eindzege zelfs pakken zonder winnaar Wout van Aert in de Strade Bianche en Milaan-Sanremo. “Dankzij Fuglsang en de goedkope Vlasov ben ik van ver kunnen terugkomen.”
 2. Huisarts slaakt noodkreet: “Wij zijn ook mensen, en volledig uitgeblust”

  Huisarts slaakt noodkreet: “Wij zijn ook mensen, en volledig uitgeblust”

  Catherine Politis voelt zich “doodmoe” en “coronaziek”. De huisarts uit Heusden-Zolder trekt in de Artsenkrant aan de alarmbel. Ze wijst met een beschuldigende vinger naar de overheid die te veel taken naar de huisarts blijft doorschuiven. “We zijn oktober en er is gewoon niéts veranderd. Op zeven maanden tijd staat er niets op punt”, schrijft ze. Ze klaagt ook dat ze momenteel de tijd en energie niet heeft om de vele patiënten met psychische problemen in haar praktijk te helpen.
 3. LIVE. Meyfroidt: “We zullen nu nog grotere inspanning moeten leveren” - Berx: “Tijd voor zeer vergaande verstrengingen”
  Play

  LIVE. Meyfroidt: “We zullen nu nog grotere inspanning moeten leveren” - Berx: “Tijd voor zeer vergaande verstren­gin­gen”

  De coronacijfers in ons land blijven stijgen. De Vlaamse regering houdt morgenavond een extra ministerraad om te beslissen over eventuele bijkomende coronamaatregelen. Vandaag en morgen zal de regering overleg plegen met de virologen, de provinciegouverneurs en verantwoordelijken uit het economisch leven. Volg alle ontwikkelingen over Covid-19 in dit liveblog.