Aanschuiven bij de Voedselbank in Kortrijk
Volledig scherm
PREMIUM
Aanschuiven bij de Voedselbank in Kortrijk © Henk Deleu

“We zien in onze Voedselbank heel wat mensen die het voor de crisis wél goed hadden”: zo kan ook jij anderen helpen in tijden van corona

De coronacrisis heeft heel wat mensen in financiële moeilijkheden gebracht. Zo dreigen een kwart miljoen Belgen hun job te verliezen ten gevolge van de pandemie. Hoewel de overheid voorziet in premies en tegemoetkomingen, blijkt dat niet voldoende. Materiële en andere hulp is broodnodig. Wil je weten wat jij kan doen voor mensen in nood? De Voedselbanken, Oxfam, De Kringwinkel en Moeders voor Moeders leggen het je graag uit.

 1. Zo goedkoop mogelijk naar het pretpark? “Dankzij kortingsactie betaalden we 79 euro in plaats van 124”
  PREMIUM

  Zo goedkoop mogelijk naar het pretpark? “Dankzij kortingsac­tie betaalden we 79 euro in plaats van 124”

  Caroline en haar gezin waren er begin deze maand als de kippen bij om het voordeligste pretpark van België coronaproof te bezoeken. “Dankzij een kortingscode van Lotus scoorden we twee gratis tickets voor Bobbejaanland”, zegt Caroline, die deze zomer op zoek gaat naar de leukste en goedkoopste dagtrips. “Daardoor was dit park maar liefst 65 euro goedkoper dan het duurste, Walibi.” Ook voor Plopsaland De Panne, Bellewaerde en Walibi zocht ze uit hoe je aan de goedkoopste tickets kan geraken.
 2. N-VA vraagt hoorzitting over bpost: “Topman Van Avermaet zag nieuwe piek in pakjes totaal niet aankomen”

  N-VA vraagt hoorzit­ting over bpost: “Topman Van Avermaet zag nieuwe piek in pakjes totaal niet aankomen”

  Volgens N-VA-Kamerlid Michael Freilich heeft Jean-Paul Van Avermaet, de CEO van bpost, op 4 november verschillende keren tegen analisten gezegd dat er geen nieuwe piek in het aantal pakjes zat aan te komen. Nochtans was de nieuwe lockdown toen al in voege gegaan. Freilich vindt het dan ook onbegrijpelijk dat Van Avermaet geen lessen lijkt te hebben getrokken uit de eerste lockdown, en dat de grote baas van de post een piek zelfs in deze eindejaarsperiode niet zag aankomen. N-VA vraagt een hoorzitting in het parlement.
 3. Hoe bereid je je als ouder prijsbewust voor op 1 september?
  PREMIUM

  Hoe bereid je je als ouder prijsbe­wust voor op 1 september?

  Augustus is traditioneel de Back to School-maand. Door alle coronaperikelen zou je er bijna niet meer aan denken, maar de winkelrekken en online webshops zijn weer meer dan goed gevuld met nieuwe schoolspullen. “Meer dan ooit geeft de prijs de doorslag én wordt er gezocht naar tweedehandsartikelen”, zegt retailexpert Jorg Snoeck. Wij vragen aan verkoper welke producten ze al vlot over de toonbank zien gaan en aan ouders welke producten ze in de boekentas van hun kinderen willen zien.
 1. Presentator krijgt het moeilijk bij vernemen dood Maradona
  Play

  Presenta­tor krijgt het moeilijk bij vernemen dood Maradona

 2. Tientonner van Amazon probeert bestelwagen van de weg te rammen
  Play

  Tientonner van Amazon probeert bestelwa­gen van de weg te rammen