Volledig scherm
PREMIUM
© Benoit De Freine

We wandelen meer dan ooit dankzij corona, maar blijven we dat ook doen? “Als de horeca weer opent, gaan we op restaurant, hoor”

Als de Vlaming één les heeft geleerd in deze tweede lockdown, dan is het wel dat wandelen een uitstekende manier is om elkaar nog te ontmoeten. Dat blijkt uit onderzoek van sportsocioloog Jeroen Scheerder, maar ook uit de explosieve groei van gebruikers van de app wandelknooppunt.be. Vier vrienden vertellen hoe ze de charme van het wandelen herontdekten.

9 reacties

 • Rudi Van Goethem

  1 maand geleden
  Ik ben altijd alleen om te wandelen. Heb ondertussen alle blaadjes van elke boom en struik in de omgeving al gezien en zit nu dus al weken binnen, net een quarantaine. Ben het zo beu dat ik zelfs die reizigers begin te begrijpen. Als de eerste cafe opent ga ik mij direkt poepeloere drinken van blijdschap.
 • ingrid vermeire

  1 maand geleden
  wacht maar, je zult (als de horeca weer open mag) in de eerste weken niet op restaurant moeten gaan. die zullen "uitgeboekt" zijn door al degene die absoluut moeten uit eten gaan (geld verteren)
 • Severine Degreef

  1 maand geleden
  Jawel, ik ga dat blijven doen. Ik heb iedere zondag om 8.30 uur afspraak met mijn broer. Dan heb ik ook mijn honden bij. En dan doen we een wandeling van een uur. Genoeg om bij te praten, genoeg om ook de honden ontspanning te bieden. Ik denk dat dit een blijvertje is.
 • Eli Bos

  1 maand geleden
  Zijn die vier op de foto 4 zussen dan? Voor hen wel toegestaan om zonder 1.5 meter afstand en zonder masker zo dicht bij elkaar te lopen. Ik ga er eerlijk gezegd ook beginnen mijn voeten aan vegen.
 • Patrick Braekeveldt

  1 maand geleden
  Zelfs tijdens het wandelen kunnen ze het niet laten om de regels te overtreden ,ik zie soms groepen wandelen van zes tot tien personen zonder mondmaskers ,het mensdom ten top ,en dan maar kappen op virologen en het beleid !
 1. Deze jonge sporters verbijten het gemis van trainen en wedstrijden: “Ik heb er mij al bij neergelegd dat het nog làng zal duren voor ik opnieuw op een veld sta”
  PREMIUM

  Deze jonge sporters verbijten het gemis van trainen en wedstrij­den: “Ik heb er mij al bij neergelegd dat het nog làng zal duren voor ik opnieuw op een veld sta”

  “Een hele week trainen en dat de wedstrijd: dààr doe je het toch voor?” Natùùrlijk missen jonge sporters de competitie, nu de coronamaatregelen hun wedstrijden - al voor de tweede keer dit vermaledijde jaar - onmogelijk maken. Ze hunkeren naar de strijd om winst. Het verdriet om verlies. Het feestje met de ploegmaats in de kleedkamers. Het oppeppen bij tegenslag. Het applaus en het schouderklopje. De titel en de medaille. Het zweet en de modder. “Ik heb er mij al bij neergelegd: het zal nog làng duren voor ik opnieuw op een veld sta.”
 1. Eerste Belgische River Skimmer zuigt afval uit 500 liter water per minuut
  Play
  milieu

  Eerste Belgische River Skimmer zuigt afval uit 500 liter water per minuut

 2. Gevecht tussen tijgerzussen levert spectaculaire beelden op
  Play

  Gevecht tussen tijgerzus­sen levert spectacu­lai­re beelden op