photo_news
Volledig scherm
© photo_news

We staan steeds meer in de file buiten de spitsuren

Tijdens de eerste zes maanden van 2017 zijn de filelengtes over de volledige dag gestagneerd of zelfs licht gedaald in vergelijking met 2016, door de afname van de structurele spitsfiles. Wel zijn de files tijdens de daluren (10 - 15 uur) toegenomen, zo blijkt uit de filebarometer van mobiliteitsorganisatie Touring.

 1. Groen-fractieleider Rzoska: “De Vlaamse regering lijkt intussen op een Tefalpan met krassen”

  Groen-fractielei­der Rzoska: “De Vlaamse regering lijkt intussen op een Tefalpan met krassen”

  Groen-fractieleider Björn Rzoska is vernietigend over het palmares van de Vlaamse regering halfweg de legislatuur. “De Vlaamse regering lijkt intussen op een Tefalpan met krassen. Alles bakt aan, waardoor de Vlaming het geserveerde beleid niet lust”. Hij verwijst naar het PFOS-schandaal, het gebrek aan goed bestuur op vlak van milieu en klimaat, de crisissen in de zorg, het onderwijs en de kinderopvang.
 2. Vandenbroucke stelt voor om kinderen na hoogrisicocontact toch naar school te laten gaan
  91

  Vandenbrou­c­ke stelt voor om kinderen na hoogrisico­con­tact toch naar school te laten gaan

  Federaal minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (Vooruit) stelt voor om tijdelijk kinderen, die een hoogrisicocontract hebben gehad maar negatief testen op het coronavirus, toch naar school te laten gaan. Voorts wil hij ook af van de verplichting om een klas te sluiten na vier besmettingen. Dat standpunt verdedigt hij op de voorbereidende vergadering op de Interministeriële Conferentie Volksgezondheid van woensdag.