We lopen het virus vooral op op het werk of op school, maar daarna verspreiden velen het op hun beurt onder hun huisgenoten.
Volledig scherm
PREMIUM
We lopen het virus vooral op op het werk of op school, maar daarna verspreiden velen het op hun beurt onder hun huisgenoten. © EPA

We raken vooral besmet op werk en school: “Thuisblijven volstaat niet. Je moet je afzonderen”

 “We merken dat een ziek persoon het virus vaak het gezin binnenbrengt en verschillende andere gezinsleden besmet.” Dat zegt Ria Vandereyt, woordvoerster van het Agentschap Zorg en Gezondheid. Op basis van contactonderzoek zien zij hoe samen met de heropstart van de scholen en het bedrijfsleven het coronavirus zich gretig in onze huiskamers verspreidt. Hoe verloopt dat contactonderzoek ondertussen? En wat zijn hun verwachtingen voor de komende weken?

61 reacties

 • Karel Flanders

  4 maanden geleden
  En vandaag zeggen ze dat het vooral in de sport en horeca is. Zeg dan gewoon dat jullie het niet weten!
 • Christian Schietse

  6 maanden geleden
  Hadden ze ons aanvankelijk niet gezegd dat besmettingen vooral gebeurden door een teveel aan sociale contacten? Toen waren de reizigers de oorzaak, nu gebeuren besmettingen vooral op school en het werk. Corona is alom aanwezig. Meer testen, gevolg meer besmettingen, maar vooral minder ernstige zieken. Tijd om terug normale te leven. We gaan toch geen kinderen en mensen blijven isoleren.
 • Marc Spandel

  6 maanden geleden
  Het is gewoon 'gek', dat er zoveel heisa rond die 'besmettingen' is... als de mensen er niet ziek van worden!
 • ann balcaen

  6 maanden geleden
  Mijn dochter staat ook in het onderwijs Bij haar op de school draagt er bijna niemand een mondmasker,en draag je wel een dan moet je er zelf voor zorgen Dan durven scholen extra geld vragen ,mss eerst eens rondvragen waar er gebruikt worden ,vooraleer er geld gegeven wordt Ann
 • Alexandra Fleischet

  6 maanden geleden
  Amai leuke sfeer thuis...nu wordt het pas letterlijk en figuurlijk “blijft in uw kot”! Studeren, werken en stoppen met leven, daar worden we niet vrolijk van. Cijfers zullen ook stijgen op vlak van psychische stoornissen en scheidingen. Mooi plan!
 1. 119 artiesten treden op tijdens 24 UUR LIVE in het Sportpaleis
  Play

  119 artiesten treden op tijdens 24 UUR LIVE in het Sportpa­leis

 2. Bizar tafereel boven Spaans landschap: hopelijk heeft deze ezel geen hoogtevrees
  Play

  Bizar tafereel boven Spaans landschap: hopelijk heeft deze ezel geen hoogte­vrees