Heeft u dit jaar minder minder verlofdagen gebruikt, vergeleken met pre-coronatijden? U bent allesbehalve alleen.
Volledig scherm
PREMIUM
Heeft u dit jaar minder minder verlofdagen gebruikt, vergeleken met pre-coronatijden? U bent allesbehalve alleen. © Getty Images/iStockphoto

We nemen nog nauwelijks congé: werknemers sparen vakantiedagen op

Nog geen 5 uur. Belgische werknemers hebben in de eerste drie maanden van dit jaar (gemiddeld) slechts half zo veel vakantie genomen als in dezelfde periode vorig jaar. Dat blijkt uit cijfers van Liantis en de trend wordt door andere hr-dienstverleners bevestigd. De belangrijkste reden? We sparen ons verlof op  tot wanneer de coronamaatregelen versoepelen. Drie Vlamingen getuigen. Maar dat opsparen is niet zonder gevaar. Een juridisch expert legt uit.

 1. LEZERSBRIEF. “De indruk leeft dat alles weer kan. Maar door corona mag ik niet naar mijn dochter, die vandaag een borstamputatie ondergaat”
  PREMIUM
  4

  LEZERS­BRIEF. “De indruk leeft dat alles weer kan. Maar door corona mag ik niet naar mijn dochter, die vandaag een borstampu­ta­tie ondergaat”

  Bij het begin van de eerste lockdown, in maart 2020, werd deze briefschrijfster oma van een kleinzoontje en kreeg ze te maken met beperkingen op het ziekenhuisbezoek. Daar wordt ze vandaag weer mee geconfronteerd, want terwijl de regering over versoepelingen spreekt, ondergaat haar dochter — de mama van de baby — een borstamputatie. “Door corona gingen er ook al cruciale maanden verloren toen mijn dochter een knobbeltje in de borst ontdekte.” Lees haar brief hier integraal.
 2. Tomorrowland gooit zelf de handdoek en annuleert festival
  Muziek
  67

  Tomorrow­land gooit zelf de handdoek en trekt definitief stekker uit festival deze zomer

  Tomorrowland gooit zelf de handdoek en trekt definitief de stekker uit het festival dit jaar. “Gezien onze lange samenwerking met de gemeentes willen we er geen juridische veldslag van maken”, luidt het in een persbericht. “De beslissing van de burgemeesters aanvechten bij de Raad van State is een piste die we niet willen bewandelen. We respecteren het burgervaderschap, maar ook onze buren uit de gemeentes Boom en Rumst.”