Volledig scherm
© belga

"We moeten minstens 25.000 auto's uit spits halen"

OosterweelTegen 2018-2019 moeten er minstens 20.000 tot 25.000 auto's en vrachtwagens uit de avondspits in en rond Antwerpen. Dat zegt schepen van Mobiliteit Koen Kennis (N-VA). "De oplossing zal de som van veel kleine veranderingen moeten zijn."

  1. Ziekenhuispersoneel uitgeput en échte piek moet nog komen: “Drive van eerste golf is helemaal weg nu”

    Ziekenhuis­per­so­neel uitgeput en échte piek moet nog komen: “Drive van eerste golf is helemaal weg nu”

    Nu het aantal besmettingen recordhoogtes bereikt, laat zich dat ook voelen in de ziekenhuizen zelf. Daar is het personeel uitgeput en zit het op haar tandvlees. Dat kon het actualiteitenmagazine ‘Telefacts NU’ zelf zien toen het de voorbije dagen meedraaide in ziekenhuizen in Aalst en Brussel. “Tijdens de eerste golf was iedereen erg gemotiveerd, maar die drive van toen is helemaal weg nu.”
  2. Expert radicalisering Karin Heremans: “Wat gebeurd is in Parijs, is onze ergste nachtmerrie”

    Expert radicalise­ring Karin Heremans: “Wat gebeurd is in Parijs, is onze ergste nachtmer­rie”

    De schrikwekkende terroristische moord waarbij vrijdag een Parijse leraar geschiedenis het leven liet, doet ook Vlaamse lerarenkamers huiveren. “Wat gebeurd is in Parijs, is onze ergste nachtmerrie”, stelt directeur van het Atheneum Antwerpen en experte radicalisering Karin Heremans in ‘De wereld vandaag’ op Radio 1. Zij merkte vandaag in haar leraarszaal “een zekere polarisering” op. “Iets waar we dienen voor op te letten.”