AFP
Volledig scherm
PREMIUM
© AFP

“We kunnen niet tot volgende zomer met bubbel van vijf leven”: is een bredere testcultuur de oplossing?

Aan het 'nieuwe normaal' moeten we tegen wil en dank wennen, maar kunnen we door veel te testen ons 'gewone leven' niet terugkrijgen? Als we meer testen, mogen we dan ook knuffelen zoals de voetballers? Volstaat een bezoek aan het testdorp straks voor een dagje Werchter? Experts geloven erin: "Een goed gekaderde testcultuur kan ervoor zorgen dat er veel minder lockdownmaatregelen moeten genomen worden."

74 reacties

 • Alex Millian

  2 jaar geleden
  alleen full lockdown tot cijfers op 0 staan helpen, niet terug gaan opendoen als het "maar" 85 per dag zijn... snappen duidelijk nog steeds niet hoe besmettelijk het is. Een te vroege loslating van maatregelen = 2e wave die voor vele bedrijven het einde zullen betekenen.
 • Johan Billiet

  2 jaar geleden
  Stop met dat gezaag van die bubbel van 5 vijf die enkel in de fantasie van experten bestaat..een bubbel die door bijna niemand "meetbaar" wordt bijgehouden en die door niemand "controleerbaar" is. Effectiever ware controle op dragen van maskers trein, tram, bus, winkels..je ziet ze elke dag de weigeraars...en vaak behorend tot een "sociologische groep"...maar ja die zijn "intouchable"...
 • Franky Schoonvliet

  2 jaar geleden
  Testen kan men niet verplichten en een app is enkel voor degene die een hele dag met hun telefoneke liggen te spelen dus ik heb dat niet dus voor mij geen app.
 • Peter Vantroostenberghe

  2 jaar geleden
  jacgues Eerten de nieuwe testen fda en eu zijn nu 96% juist anders worden ze niet meer goedgekeurd.
 • Nico Claessens

  2 jaar geleden
  Bubbel van 5? Bij mij ist een bubbel van 40 , en ben nog steeds niet ziek , me hun gezever