Waterpeil in Westhoek stilaan onder controle, maar “in Lo stijgt het water opnieuw”. Brandweer geeft update bij HLN LIVE

In de Westhoek is het waterpeil stilaan aan het zakken. In Roesbrugge en Alveringem kon de IJzer gisteren het vele water niet meer slikken en dus liepen huizen en straten onder water. “In Roesbrugge is de situatie een stuk verbeterd, het water is daar al zo’n 30 centimeter gezakt”, zegt Kristof Louagie van brandweerzone Westhoek. “In een dorp verderop, Lo, is er een lichte stijging, daar hebben we een kleine dam opgeworpen.” Volg het gesprek met de brandweer bij HLN LIVE.

  1. Vlaams minister van Onderwijs Weyts heeft oren naar vraag om aanpassing quarantaineregels

    Vlaams minister van Onderwijs Weyts heeft oren naar vraag om aanpassing quarantai­ne­re­gels

    Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts (N-VA) kan zich vinden in de oproep van de CLB’s om de quarantaineregels in het onderwijs te versoepelen. In zijn omgeving wordt opgemerkt dat die vraag in lijn ligt met een oproep die eerder uit de hoek van de pediaters kwam. Minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (Vooruit) zei eerder deze ochtend op Radio 1 dat hij geen voorstander is om de regels te veranderen.